Hur man installerar ett bränslefilter på en '98 ZX-6

Representera Kawasakis Ninja-serien motorcyklar, är det 1998 ZX-6 en högpresterande maskin känd för sin sportiga. Liksom alla motorcyklar, hålla ZX-6 på dess prestanda kräver en stadig underhåll rutin. Men många ZX-6 ägare försummar att byta bränslefiltret på regelbunden basis, vilket leder till ansamling av smuts och skräp som så småningom kommer att svälta motorn bränsle. Även om tillgång till bränslefiltret för utbyte kräver avlägsnande av en del av ZX-6: s aerodynamiska kåpor, kan jobbet göras på en kort tid. Saker du behöver
Startnyckel
Allen nycklar
Container
Bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln och vrid bränsle ventilen till "Off". Låt motorn svalna i minst 20 minuter.
2

Ta bort sadeln, med tändningsnyckeln för att låsa sätet spärren. Lyft baksidan av sätet uppåt och dra den till den bakre delen av motorcykeln. Ställ in sitsen åt sidan.
3

Ta bort de mittersta kåporna med en insexnyckel för att ta bort kåpan bultarna. Dra formplåtar åtskild från motorcykeln och ställ dem åt sidan.
4

Följ bränsleledningen som sitter till höger om bränslekranen. Leta upp bränslefiltret installeras mellan bränsleventilen och bränslepumpen. Ta tag i slangklämman på bränslekranen sidan av bränslefiltret och pressa för att lossa klämman. Dra bränsleledningen ur filtret och låt eventuellt kvarvarande bränsle i raden att rinna ned i en behållare. Ta tag i slangklämman på bränslepumpen sidan av bränslefiltret och pressa för att lossa klämman. Dra filtret av bränslepumpen linje.
5

Slip det nya bränslefiltret bröstvårtor i bränsleledningar, rikta in pilen flödesriktningen mot bränslepumpen. Pressa slangklämmorna och skjut dem upp och på bränsleledningar och bränslefiltret bröstvårtor.
6

Sätt de mittersta kåpor och sits i omvänd ordning för att avlägsna dem.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107347.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.