Felsökning av en Honda VTX 1300

Honda introducerade VTX 1300, en kryssare motorcykel med en 1300-kubik-centimeter (cc) motor, år 2002. Även Honda motorcyklar har ett rykte för sin tillförlitlighet och kvalitet, kan de falla för specifika problem precis som andra cyklar. De vanligaste felen härrör från dåligt underhåll och sällan tjänsten, dock. Regelbunden service kan förhindra många av dessa gemensamma frågor. Typiska problem är att motorn inte att starta, liksom problem med prestanda och köregenskaper. Instruktioner
1

Kontrollera att försäkra cykeln startar. Om det inte startar, kan ett eller flera flera frågor förekomma. Kontrollera bränsleflödet till förgasaren, om det inte når förgasaren, kan problemet bero på en igensatt bränsleledning, filter, tank paus eller trasig bränslepump. Om bränslet når förgasaren, kan en defekt tändstift vara problemet. Kontrollera tändkablar, pulsgenerator, spole och Ignition Control Module (ICM), som är cykelns dator. Kontrollera att säkerställa att förgasaren inte är översvämmade och gasspjället är öppet.
2

Kontrollera inställningarna om cykeln har svårt att starta. Om motorn startar men stannar, kan problemet bero på felaktig användning av choke, ett felaktigt justerad förgasare, låg kvalitet bensin eller en felaktig ICM. Testa cylinderkompression, och kontrollera ventiler fastnat öppen, en sliten cylinder eller en skadad topplockspackning. Dessutom kan ventilen ha dålig timing.
3

Kontrollera om motorn saknar kraft. Lyft hjulet från marken och snurra den för hand. Om det inte snurrar, kan bromsen dra, eller din cykel kan ha en skadad hjullagret eller redskap bäring. Kontrollera däcktrycket, en trasig ventil eller punktering kan resultera i lågt tryck. Om cykeln har problem accelererar, kan kopplingen vara försenade, eller skivorna /plattorna kan skadas. Dessutom kan luftrenaren eller ljuddämparen har blivit igensatta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110573.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.