Hur byta däck för en 2002 Harley Davidson Road King

The Road King representerar Harley-Davidson åtagande att bygga ett högkvalitativt touring motorcykel. Rullande med en bra uppsättning däck, kan Road King slukar hundratals motorväg miles med lätthet. Men även de bästa däcken kommer så småningom behöver bytas. Du kan välja att få arbetet utfört på din lokala Harley butik, men en hel del pengar att spara genom att göra arbetet själv. Uppgiften är ganska enkelt, men en robust motorcykel lyft behövs för att säkert ta bort hjulen från din motorcykel. Saker du behöver
motorcykel stå
Hex Hylsnyckelsats
Breaker bar
Skruvmejslar
Träklossar
Kärna Tool Review Däck strykjärn
Däck
Air kompressor

Visa fler instruktioner
Wheel Removal
1

Ställ motorcykeln på en motorcykel-specifik stativ för att lyfta den drabbade hjulet från marken.
2 < p> Ta bort framhjulet. Lossa de främre muttrarna Navkapsel med sexkantshål. Unbolt främre bromsok, med hjälp av en insex att ta bort båda bromsok bultar, och skjut tjocklek av av bromsrotorn. Stöd bromsoket mot framgaffeln med ett bungee rep. Lossa axelmuttern med en insex och breaker bar Skruva loss helt. Knacka axeln ur framgaffeln med en gummiklubba och drar ut den helt. Sänk hjulet till marken. Avlägsna hastighetsmätarkugghjul och distanser och lägga dessa åt sidan.
3

Demontera bakhjulet. Lossa den högra ljuddämparens avgaser klämma med en skruvmejsel. Avlägsna ljuddämparens fästbulten med en hex socket och dra ljuddämparen bort av avgasröret. Lossa den bakre muttern hjulaxeln med en insex och en breaker bar det skruva den helt. Ta bort den bakre kamhjulet skaderegleraren och brickor. Knacka ut axeln med en gummiklubba och dra bort det från motorcykeln. Sänk bakre hjulet från motorcykeln, skjuta bromsrotorn ur den bakre bromsok.
Utbyte av däck
4

Ställ hjulet på ett par träklossar , vänd uppåt bromsskivan. Avlägsna kärnan ventilspindeln med en kärna verktyg för att tömma däcket.
5

Bryt däckets vulst, eller sigill, med en pärla brytare och tryck däck nedåt för att skapa en klyfta mellan däcket och kanten på hjulet.
6

Slip den krökta änden av ett däck järn mellan däcket och hjulet. Tryck nedåt däck järn in mot mitten av hjulet att sträcka däcket över hjulet. Sätt in en annan däck järn mellan däck och fälg, placera den på den del av däcket där den möter hjulet, och tryck nedåt för att sträcka upp däcket och över hjulet. Upprepa tills hela övre kanten av däcket har tagits bort från däcket.
7

Dra däck uppåt mot den övre kanten av hjulet. Stå upp däcket på däcket. Sätt in den krökta änden av däcket järn från hjulcentrum, under däcket, och haka fast den runt kanten av hjulet. Placera hjulet så att däcket järn pekar uppåt. Lyft däck järn mot dig för att tvinga däcket helt off av hjulet.
8

Hook den nedre kanten av den nya däcket över hjulet. Sträck den återstående delen av däcket över hjulet med hjälp av en däck järn. Skjut däcket nedåt för att föra den övre kanten på däcket närmare hjulet. Sträck den övre kanten av däcket över hjul med ett däck järn.
9

Ställ däckets vulst använder en luftkompressor för att snabbt blåsa upp däcket genom ventilskaftet. Sluta pumpa däcket när två högt pops hörs. Låt däcket att tömma något innan du installerar om kärnan ventilspindeln med en kärna verktyg. Pumpa däcket till önskad däcktryck. Sätt tillbaka däcket på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107050.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.