Problem med låg olja i en Speed ​​Triple Motor

Triumph Speed ​​Triple motorcykel är en trecylindrig, 1050cc motor cykel från brittiska tillverkaren Triumph. Motorcykeln infördes 1994 och har gått igenom en rad förändringar och metamorfoser tills den har nått den kraftfulla inkarnation det är i dag, med betydligt fler hästkrafter än tidigare modeller. Hastigheten är Triple huvudsak en sport cykel, även om det finns en mer strömlinjeformad, mindre aerodynamisk design än de flesta cyklar i samma kategori. Triumph Speed ​​Triple Engine

Hastighet är Triple unikt eftersom de flesta moderna gatan cyklar och nästan alla cyklar street tillverkas av Triumph konkurrenter har fyrcylindriga motorer. När det gäller olja är Triumph Speed ​​Triple konstruerade för att använda mobil 1 15w50 motorolja. Mobil 15w50 är för högpresterande motorer och kostar mellan $ 8 och $ 12 per liter.
Orsaker till låg motorolja i trippel hastighet

trippel hastighet motorn inte har några specifika, överföringshastighet dokumenterade problem som orsakar en låg olja tillstånd i motorn. Låg olja kan orsakas av ett antal olika mekaniska problem och misslyckanden. En bristande underhåll eller underlåtenhet att använda rätt typ av olja är de vanligaste orsakerna till låg olje problem. Problem som kan uppstå är mekaniska fel på motorn, framförallt kolvarna och stavar. Förlust av smörjning kan avsevärt förkorta livslängden på trippel hastighet motor, även om motorn inte misslyckas omedelbart.

Speed ​​Triple s May exeperience en låg motorolja tillstånd antingen till följd av läckor, motorn med oljan på grund av längre perioder av hög prestanda och låg kvalitet olja smörjer inte motorn ordentligt och med rätt smörjning och kylning och utlösa svagt ljus motorolja.
Varför Låg Engine Oil är ett problem för trippel hastighet

Köra utan tillräckligt med olja, eller med en låg kvalitet olja i en högpresterande motor, såsom Speed ​​Triple s trecylindriga motor, kan orsaka en brist på smörjning som kan skada motorn över tid.

Motorolja fungerar som ett smörjmedel för att hålla metallkomponenter motorn arbetar tillsammans smidigt utan att generera för mycket friktion och värme. Metall mot metall kontakt utan förmånen av smörjmedel kan skada de ömtåliga inre arbetet i moderna motorer. Om motorn körs utan olja, kommer det nästan säkert få bestående skador och kan även behöva helt ombyggd.
Låg olja Problem

Speed ​​har Triple en känsliga motorolja övervakningssystem. Det låg olja ska tändas när du vrider nyckeln i Speed ​​Triple, men det bör stänga omedelbart när cykeln startar. Om låg olja tänds när cykeln är i drift, bör motorn stängas av omedelbart och cykeln bör inte startas igen förrän orsaken till det låga oljan kan diagnostiseras och repareras.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110769.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.