Motorcykel Brake System Information

På en motorcykel, det finns en broms för varje hjul. Den främre bromsen manövreras med en spak på höger handtag och bakbroms drivs av en rätt fotpedal. Främre och bakre bromsarna används samtidigt för bästa effektivitet. Skivbromsar

Med skivbromsar, ett bromsbelägg på vardera sidan av skivan rotorn applicerar friktion tills motorcykeln stannar. Det kan finnas en skiva på en eller båda sidor av hjulet. Att vara öppen för element, inte fälla skivbromsar inte vatten och de svalnar snabbare. Addera trumbromsar

trumbromsar, två halvmåneformad skor tryck mot insidan av trumman som bromsen ansätts. Trumbromsar kan fånga vatten och, inneslutas, inte kyla inte ner så snabbt som skivbromsar.
Manual Kablar

frambromsen är oftast kabel eller hydrauliska. I fallet med kabel-bromsar är spaken drog och kabeln inuti dras upp. I den andra änden, drar kabeln skor av en trumbroms eller kuddar av en bromskloss tillsammans.
Hydrauliska Kablar

en hydraulisk broms, det finns en huvudcylinder på styret och en slavcylinder på den andra änden. Huvudcylindern skickar vätska ner till slaven, som mottar det under tryck. En eller flera kolvar trycker bromsbelägget mot disken brake rotor.
ABS

Moderna motorcyklar kan ha avancerat bromssystem (ABS) installerad. BMW motorcyklar som används av polisen runt om i landet använder ABS.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106880.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.