Hur man gör en motorcykel med glasfiber delar

Används främst i att skapa lätta och tåliga paneler kropp, har glasfiber varit ett populärt material i motorcykeln branschen i flera år. Även om många tillverkare har förskjutits mot användningen av slagtålig plast, glasfiber och andra liknande kompositmaterial är fortfarande i bruk med eftermarknaden kaross. Den relativt lätt att arbeta med glasfiber gör det också ett lämpligt val för motorcykel customizers att skapa egna enstaka bitar. För att förenkla processen, kan en enda del göras med en positiv form metod med en förberedd blankett för att göra den del som kräver en del mindre yta arbete. Saker du behöver
Flexibel måttband
Foam
sågtandad kniv
Sander
Grov-, medellång-och fint slippapper
Dremel eller roterande verktyg
Aluminiumtejp
Automotive vax
glasfiber duk och matta
Saxar
Resin
Pensel
SPACKEL
Body filler
Electric drill
Monteringsmaterial
Visa fler instruktioner
planering och förberedelse
1

Planera ut din egen del på ett skissblock eller papper. Ta hänsyn till några detaljer som kommer att införlivas i den delen, t.ex. luftkanaler och fästpunkter. Ta mätningar av del tilltänkta monteringsplatsen på motorcykeln. Med hjälp av en flexibel måttband, mäta avståndet mellan fästpunkter och notera dem på din skiss eller anteckningar.
2

Skapa ett formulär för delen med skum. Skär skummet med en stor tandad kniv tills du har ungefär uppnått formen på din del. Vidare definierar grov form med hjälp av en slipmaskin och medelstora sandpapper. Lägg in information med hjälp av en Dremel eller liknande roterande verktyg.
3

Förbered formen för glasfiber. Täck formen med aluminiumtejp, överlappa varje skikt minst 1/4 av en tum. Coat aluminiumbandet med en högkvalitativ bil vax för att hjälpa glasfiber separat från formen senare i processen. Addera Skapa Del
4

Förbered din glasfiberväv , matta och harts. Skär duken och mattan i mindre bitar med en vass sax. Separera trasa och mattan till enskilda grupper. Blanda glasfiberharts med dess medföljande härdare enligt tillverkarens anvisningar.
5

Applicera ett lager harts på formen med en pensel. Placera det första lagret av glasfibermatta omedelbart på blanketten, med hjälp av spetsen på pensel att applicera ett andra skikt av harts på mattans skikt med en dabbing rörelse. Täck hela mattlager tills det är mättat med harts.
6

Placera ett andra skikt av glasfibermatta på blanketten. Coat detta skikt igen med glasfiber harts, med tillämpning av hartset med spetsen av pensel i en dabbing rörelse. Upprepa igen, med hjälp av glasfiber duk istället för mattan. Badda trasan med glasfiber harts tills den är helt mättad innan du upprepar återigen en fjärde gång.
7

Ta bort eventuella luftbubblor i glasfiber harts med en plast spackel, arbeta från mitten av delen utåt. Låt glasfiberharts att bota helt, efter tillverkarens föreslagna härdningstid. När glasfiberharts har härdat, dra formen ut från glasfiber delen och trimma bort överskottet glasfiber med en Dremel eller liknande roterande verktyg.
8

Sand utsidan av glasfiber delen med grov-grit sandpapper för att avlägsna eventuella ojämnheter och toppar. Fyll i alla låga punkter med spackel och slipa del igen, med medellång-grit sandpapper. Upprepa vid behov tills alla höga och låga platserna är fyllda eller avlägsnats. Sand delen igen med fint slippapper tills den är slät.
9

Borra några hål för fästpunkter och bifoga monteringsverktyg som krävs av din design. Har den del målade och installera det på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107276.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.