Så ändrar bromsbeläggen på en Hyosung GT 250R Motorcykel

Byta bromsbelägg på en Hyosung GT250R är en grundläggande underhåll uppgift som kan göras i bekvämligheten av ditt eget garage, sparar de pengar som annars skulle gå till din lokala Hyosung återförsäljare. I själva verket kan även den minst mekaniskt benägna ryttare ersätta de slitna bromsbelägg med en bra uppsättning metriska hylsor och några andra verktyg. När du har gjort jobbet ett par gånger, kommer du aldrig att betala någon annan att göra det åt dig igen. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
set Insexskruv, metrisk
Allen socket set, ställa metriska
Hylsnyckel
Wrench
bungee rep
Flat Replacement skruvmejsel
bromsbelägg (Hyosung Part # 59301HP9500) katalog Broms-rengöringsspray
Handdukar
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket från den främre bromshuvudcylindern på höger handtag, med en stjärnskruvmejsel för att ta bort par bultar som håller fast locket. Dra hissen utanför huvudcylindern och ställ den åt sidan. Detta gör att trycket byggs upp i bromssystemet att ventilera.
2

hjälp av en insex, ta bort bulten slanghängaren från bromsoket och dra broms slangen från framgaffeln. Lossa bromsok s bultar med en Allen-uttag. Leta paret Allen-head bromsok stiften på utsidan av bromsok och lossa dem med en Allen-uttag. Ta bromsok s montering låsmuttrar på baksidan av bromsok s fäste med en skiftnyckel.
3

Ta bort bromsok-bultarna med en Allen-uttag och dra bromsoket från framsidan bromsrotor. Stötta bromsok med ett gummiband för att förhindra skador på broms slang.
4

Dra bromsok s fäste från bromsoket. Applicera en liberal lager bromsrengöringsmedel spraya på fästet och torka med en ren butik handduk.
5

Använda en Allen-uttag, ta bort paret av bromsok pins från bromsoket. Dra ut bromsbeläggen och slammerförhindrande våren klipp. Dra slammerförhindrande fjäderklämman bort på bromsbeläggen. Skjut slammerförhindrande fjäderklämman mellan uppsättning nya bromsbelägg.
6

Spray oket och dess inre kolvarna med broms renare och torka torrt med en ren handduk,. Använd en vanlig platt skruvmejsel, tryck de inre kolvarna i bromsoket. Sätt de nya bromsbelägg och slammerförhindrande Fjäderklammer i bromsoket. Sätt bromsok stiften i bromsoket och genom bromsklossen är monteringshål innan åtdragning stiften med en Allen-uttag.
7

Placera bromsoket på dess fäste och dra åt låsmuttrarna med en skiftnyckel . Skjut bromsok över fronten-broms rotor och anpassa bromsok s fäste med framgaffeln. Sätt i och dra åt bromsok-bultar med en Allen-uttag. Montera kroken bromsslangen på bromsok s fäste och skruva åt skruven med en insex. Slip bromsslangen under kroken.
8

Upprepa på den återstående bromsok. När bromsbeläggen har bytts ut och bromsoken återinstalleras på framgaffeln, prime bromssystemet genom att dra bromshandtaget i flera gånger. Detta kommer att bygga hydrauliska trycket i bromssystemet som bromsoket s kolvar utvidga och trycker bromsbeläggen mot broms rotorer. Stanna när bromshandtaget kräver en fast dra ansätta bromsarna. Byt ut huvudcylindern lock och dra åt par bultar med en stjärnskruvmejsel.
9

Gå de bakre bromsbeläggen genom att placera den bakre bromsok, som är monterad på höger sida av bakhjulet av en konsol fäst vid den bakre svängarmen. Skruva loss behållaren locket bakifrån-broms huvudcylinder, vrida den moturs tills läppen kan dras bort från huvudcylindern. Följ stegen ovan för att ta bort bromsok från swing arm och byta bromsbeläggen. Genom att trycka ner bromspedalen flera gånger, ombyggnad hydraultryck som bromsen
10

Prime bak-bromssystem bromsok s kolvar trycker bromsbeläggen mot bromsskivan. Stanna när bromspedalen kräver ett fast tryck för att ansätta bromsarna. Skruva reservoaren tillbaka locket på den bakre-broms huvudcylinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107174.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.