Hur man tar bort oljefiltret från en Suzuki 750 F Katana

Ta bort oljefiltret från en Suzuki GSX750F Katana är en ganska enkel uppgift som verkar mer komplicerat än det egentligen är. Den svåraste delen av jobbet är att få till oljefiltret, som ligger inbäddat mellan motorns avgasrör och gömd bakom motorcykelns plast kåpor. Även om det är möjligt att ta bort oljefiltret utan att ta bort kåporna, kommer mängden fungerande utrymme och de resulterande oljeutsläpp göra saken värre. Istället, ta dig tid att ta bort den högra nedre kåpan för att ge fri tillgång till oljefiltret. Saker du behöver
Torxnyckelsats
Oljetråg
Cap-stil oljefilternyckel
filterbyte olja (Suzuki del # 16.510-03.600-X07)
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den vänstra nedre kåpan från motorcykeln, med en insexnyckel för att ta bort kåpan s bultar. Separera vänster nedre kåpan från höger nedre kåpan genom att ta bort plast popnitar. Tryck på mittstolpen på pop nit med en insexnyckel och dra niten ut. Återställ niten för återinstallation genom att trycka nitens spets uppåt, popping mittstolpen ut från toppen av niten.
2

Lokalisera oljefiltret på framsidan av motorn, mellan avgas header rören . Placera ett oljetråg direkt under oljefiltret. Med hjälp av en lock-liknande olja-filter skiftnyckel för att avlägsna oljefiltret, vrida oljefiltret moturs för att skruva loss den. Dra oljefiltret bort från motorn och placera den i oljetråget.
3

Montera ett nytt oljefilter för hand, skruva filtret på plats tills den sitter mot motorn. Dra åt filtret och ytterligare en halv-sväng för att fästa den på motorn.
4

Installera det nedre vänstra kåpan på motorcykeln, med en insexnyckel för att dra åt bultarna. Sätt tillbaka vänster och höger nedre kåpor med plast popnitar. Sätt in niten i monteringshålen och tryck på mittstolpen för att låsa niten på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107173.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.