Felsökning av en Mikuni Förgasare på en Harley-Davidson

Harley-Davidson använde Mikuni förgasare före användning av Keihin homokinetiska förgasare. Mikuni fram en sida-utkast, mekanisk förgasare som använde den traditionella fasta jetsystem att styra bränsleflödet. En fjärilsventil kopplad till ryttarens gasreglaget med en andra spjällventil fungerar som en choke platta kontroller luftintagsvolym, och en flottör-och-nål ventilenhet reglerar bränsle höjd i skålen. Problem med någon av de inre delarna kan leda till dåliga resultat eller en icke-fungerande skick. Inspektera förgasaren för problem när den har tagits bort från motorn. Saker du behöver
kryssmejsel
skål med vatten
förgasare renare
Jet Tool Review Jet plocka in
Skyddsglasögon
Tryckluft källkodspaketet Gummi- tippade blåsrör
platt skruvmejsel
New float skål O-ring
Visa fler instruktioner
Inspektion
1

Ta bort skruvarna float skål med hjälp av en Phillips- skruvmejsel. Dra float bowl off förgasarhuset. Ta bort och kassera den gamla float O-ringen.
2

Ta bort skruven float stiftet med en stjärnskruvmejsel. Ta bort flottören från förgasaren kroppen. Ta nålventilen från flottör.
3

Inspektera flottören för sprickor, svullnad eller tecken på skador. Skaka float, lyssna efter ljudet av bränsle inuti, och byt flottören om den är skadad eller läcker. Tryck flyta ner i rent vatten och leta efter bubblor. Byt float om bubblor fly från det.
4

Inspektera gummi spets på nålventilen för skador eller slitage. Inspektera sätet flottörnål inom förgasarkroppen. Byt ut nålen och sätet som en uppsättning om någon del är skadad eller sliten.
5

Ta acceleratorblocken skruvarna pumphus med en stjärnskruvmejsel. Lyft bort pumphuset, O-ring, membran och fjäder från förgasaren kroppen. Inspektera O-ringen är skadad. Håll membranet upp till en ljuskälla och kolla det för hål eller revor. Avlägsna pushrod accelerator pump och inspektera den för skador eller klistring. Rengör stången accelerator pump med förgasare renare om det är gummerat upp. Byt ut alla dåliga delar.
6

bort huvudmunstycket, pilot jet plugg och pilot jet, med en jet verktyg. Inspektera jetplan för skada eller hinder. Rengör munstyckena med förgasare renare och plockar jet om de är smutsiga. Byt jets om de skadas.
7

Inspektera fjärilsventilerna och bussningar ventil i förgasaren. Grab ventilerna och försöka vicka dem att avgöra om bussningarna är slitna. Ventilen och bussningen sammansättningar matchas till förgasaren under tillverkningsprocessen, och kan inte servas. Byt förgasaren som en enhet, om dessa delar är skadade eller slitna.
8

Sätt på skyddsglasögon. Blås igenom bränsle och luft passager i förgasaren med tryckluft och en gummi spets blåsrör. Känn utloppsportama inom förgasaren halsen så att de inte är igensatta eller begränsas. Rengör passager med förgasare renare om någon av dem är igensatta, sedan igen blåsa ut passagerna. Addera Montering
9

Installera huvudmunstycket med en jet verktyg. Släpp pilot jet i pilot jet tornet och installera den med en förgasare verktyg. Montera pluggen pilot jet och dra åt den. Var försiktig så att du inte skadar jets under monteringen. Strålarna är mässing och kan deformeras eller skadas, vilket kommer att begränsa bränsleflödet, effektivt minska jet storlek.
10

Montera flottören och nålventilen. Stick in nålen ventilen i sin bostad, och placera float och float stift i position. Montera skruven float stiftet och dra åt den med en Phillips-skruvmejsel. Placera förgasaren på sin sida med flottör stiftet vid klockan 12. Mät flottörhöjd från flottör skålen passande yta på förgasaren kroppen till den yttre kanten av flottören, klockan 6 position. Mätningen bör vara mellan 0,63 till 0,67 inches. Justera flötet tang med en platt skruvmejsel tills mätningen faller inom detta intervall
11

Installera accelerator pump O-ringen. Montera membranet accelerator pump i acceleratorn pumphuset och se membranet passar jämnt i dess spår. Montera huset accelerator pump och dra åt skruvarna ordentligt med en stjärnskruvmejsel.
12

Installera en ny flottör skål O-ringen. Montera flottören skål och skruvar. Dra åt skruvarna float skål i ett kors-mönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111702.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.