Felsökning av en 2003 Harley-Davidson Softail avgiftssystemet

Det klickande ljudet av en startmotor är den första ledtråd att din 2003 Harley-Davidson Softail motorcykel-batteriet har tömts efter operation. Även ett nytt batteri kan tömmas till nära-utmattning utan hjälp av motorcykelns laddningssystem för att fylla sin laddning. Men, spåra orsaken till ett avgiftssystem systemfel tar en hel del detektivarbete, eftersom problemen kan kopplas till motorcykelns statorn, spänningsregulator eller båda. Ta din tid när du testar det elektriska systemet för att förhindra utsikt något som kan hjälpa dig avgöra rätt handlingssätt. Saker du behöver
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

bort sitsen från motorcykeln för att komma åt batteriet. Med hjälp av en multimeter inställd till RX1 intervall, testa batteriets laddning. Ställ in multimetern s röda proben på batteriets pluspol först, följt av den svarta sonden på den negativa anslutningen. Batteriet ska ha en minsta avgift på 12,5 volt. Ladda batteriet med en rännil laddare om batteriets spänning är under 12,5 volt innan du fortsätter till nästa steg.
2

Vrid tändningslåset till läge "ON" och starta motorn. Med hjälp av en multimeter inställd på RX1 intervall, testa batteriets spänning igen medan gaspådrag något för att öka motorns varvtal till 3000 rpm. Batteriet bör ange en minsta laddningsspänning på 14,3 volt.
3

Leta spänningsregulatorn på framsidan av motorn mellan ramens ner rören. Inspektera regulator för skador eller korrosion, speciellt runt spänningsregulatorn s monteringsområde. Byt ut regulatorn om det finns några uppenbara tecken på skador.
4

Koppla spänningsregulatorn från statorn på vänster sida av motorn. Använd en multimeter inställd till RX1 område att testa regulatorn, placera den svarta proben på batteriets minuspol. Peka på röda proben till vardera av spänningsregulator stift. En spänning läsning om något stift innebär att regulatorn är skadad, byt ut den omedelbart.
5

Använda den andra halvan av bortkoppling kontakten på motorn, testa statorn för motståndet. Använd en multimeter inställd på RX1 området, placerar både de röda och svarta sonderna på vardera av statorns stift i kontakten. Stiften bör ha ett motstånd på 0,1 till 0,2 ohm. Byt statorn om resistansen är lägre än 0,1 ohm.
6

Flytta multimetern svarta sond från statorn kabel till motorns vevhus. Byt statorn om det finns något motstånd indikeras av multimeter.
7

Kontrollera statorns växelström utgång med en multimeter inställd på 30 volt växelström. Anslut den röda proben till en tapp statorn plug och den svarta proben till motsvarande stift på spänningsregulatorn stickkontakt. Starta motorn och ta del av multimeter s spänning läsning. Helst bör statorn att producera en växelström av 32 till 40 volt vid tomgång. Byt statorn om spänningen värdet ligger under 32 volt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107318.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.