Hur Byt kylvätska i en 2004 Honda VTX 1800R

Enligt Hondas rekommenderade underhållsplan, bör det flytande kylmedel i din 2004 Honda VTX 1800R motorcykel tömmas och ersättas vartannat år eller 24.000 mil. Detta förfarande är avsett att utföras av en kvalificerad mekaniker som det innebär avlägsnande av din motorcykel säte, hastighetsmätare montering och bränsletanken. Om du planerar att genomföra denna uppgift själv, vara säker på att du är bekant med de komponenter som du kommer att arbeta med. Saker du behöver
Allen nycklar
Startnyckel
Hylsnyckel och uttag
Oljetråg
Container
Funnel
Etylenglykol silikatfri kylvätska (4 liter)
Shoppa trasor
Visa fler instruktioner
1

ta av plattan passagerare bakpå från bakskärmen, med en insexnyckel för att avlägsna dynans bultar. Dra pad passagerare bakpå ifrån fender för att komma åt ryttarens sadel. Skruva av sadeln s monteringsbulten med en insexnyckel. Lyft den bakre delen av sadeln uppåt och dra den till den bakre delen av motorcykeln för att ta bort sadeln.
2

Lås upp tanklocket med tändningsnyckeln och ta bort locket. Med en insexnyckel, ta bort skruvarna som håller fast hastighetsmätaren församling till bränsletanken. Lyft hastighetsmätaren enheten borta från bränsletanken och vila den på styret.
3

Lokalisera bränsletankens montage skruv och mutter vid basen av bränsletanken. Stöd svärdsmuttern med en skiftnyckel och skruva loss bränsletankens monteringsbulten med en hylsnyckel. Demontera bulten och lyft basen av bränsletanken. Placera en träbit mellan bränsletanken och ramen för att stödja den på plats.
4

Ta bort kylarlocket, vrida den moturs för att låsa upp den från kylaren. Leta i avloppet bulten på undersidan av vattenpumpen, som identifierats av koppar krossa bricka under skruven. Placera en oljelocket under avtappningspluggen och ta bort den med en hylsnyckel för att tappa ur kylvätskan ur kylsystemet. Avlägsna krossa brickan och ersätta den med en ny bricka. Sätt i och dra åt avloppet bulten med en hylsnyckel.
5

Koppla sifonslangen från botten av kylvätska reservtank. Töm ut kylmedel återstår i tanken i en behållare. Återanslut sifonslangen till kylmediet reservtank.
6

Sätt en tratt i kylarens tanklocket. Häll upp till 2,75 liter färsk kylvätska i kylaren. Ta bort tratten och torka bort eventuellt spill med en ren butik trasa.
7

bort påfyllningslocket från kylmediet reservtank och sätt en tratt i påfyllningsröret. Häll upp till en halv liter färsk kylvätska i reservtank eller tills kylvätskenivån är även med tankens övre nivån linje. Ta bort tratten och torka bort eventuellt spill med en ren butik trasa.
8

Slå på tändningen och flytta motorcykeln till neutralläge. Starta motorn och låt den gå på tomgång under tre minuter för att cirkulera kylmediet i kylsystemet. Ta bort eventuella luftfickor instängda i kylsystemet genom att snabbt öppna och stänga gasspjället flera gånger. Stanna motorn och slå av tändningen.
9

Inspektera kylvätska nivåer i kylaren och kylvätskan reservtank. Lägg färsk kylvätska, efter behov, för att återställa kylvätska nivåer. Placera kylarlocket på kylaren och vrid den medurs för att låsa den på plats.
10

tillbaka bränsletanken och sitsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107118.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.