Hur du ändrar oljefilter på en YZ250F

Yamaha YZ250F är en populär dirtbike, utformad för att gå off-road. Dessa motorcyklar behöver underhåll som alla andra fordon, och det måste göras regelbundet för att se till att motorn går ordentligt. Byte av oljefilter bör göras ofta, typiskt var tre till fem timmar av körning, för att se till att motorn alltid cirkulerar ren olja. Det är inte särskilt svårt att göra och kan göras hemma i garaget. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Replacement oljefilterelement
Shop trasor
Quart av 15W50 mc-specifik olja
Visa fler instruktioner
1

Placera ett uppsamlingskärl under höger sida av motorcykeln, under vevhuset. Leta reda på oljefiltrets lock på höger sida av vevhuset, som anges med tre bultarna i en triangulär form som håller huset till vevhuset. Unbolt här omslaget med 3/8-tums Ratchet och uttag, dra sedan av locket och låt överflödig olja rinna in i pannan.
2

Ta bort oljefiltret från huset. Det finns ett par blå packningar på oljefiltret, en på vardera sidan av filtret. Se till att dessa kommit ut ur huset, och om inte, ta bort dem med hjälp av platt skruvmejsel.
3

Rengör oljefilterhuset på vevhuset med en trasa tills du kan se metallen i huset utan omgivande oljan. Häll lite ny motorcykel olja på de blå packningar medföljer ersättare filtrera därefter hålla dem på vardera sidan av filtret.
4

Installera det nya filtret i vevhuset. Montera oljefiltret locket på oljefiltret och skruva den på plats med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag. Lägg all olja du kan behöva oljepåfyllningslocket upptill på ramen, strax bakom styret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107064.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.