Hur man tar bort Bakdäck

pga den större däckdimensioner finns på bakhjulen av dagens motorcyklar, många motorcyklister är ovilliga att byta däck själv. Till skillnad från de däck som används under tidigare decennier, är dagens däck tillverkade av extremt slitstarka föreningar och är nästan dubbelt så bred, vilket gör processen att ta bort ett däck från bakhjulet en svår proposition. Men med rätt verktyg och förberedelser, kan få däcket bort av ett hjul göras snabbt och enkelt. Saker du behöver
Träklossar
Valve borttagningsverktyg
Bead-brytare Tool Review Tvål och vatten
Sprayflaska
Däck strykjärn
Visa fler instruktioner

1

Lägg bakhjulet på ett par träklossar som stöd, inför de bräckliga uppåt bromsrotor att förhindra skador. Skruva av ventilspindeln locket och avlägsna ventilen med en ventil verktyg. Ställ bort ventilen åt sidan och låta däcket som deflator.
2

Placera en pärla-breaking verktyget över däcket, sätta den mot det förseglade området, den "pärla" mellan hjulet och däcket . Tryck däcket bort från hjulet med hjälp av verktyget för att bryta vulsten. Ta pärlan-breaking verktyget och tryck på däcket nedåt med handen för att öppna ett gap mellan däcket och kanten av hjulet.
3

Blanda en lösning av mild tvål och vatten i en sprayflaska och spraya kanterna av däck och fälg. Slip ett däck järn i springan mellan däck och fälg, placera den i position klockan 12. Slip ett andra däck järn på plats i 2 klockan. Tryck båda däck strykjärn nedåt mot mitten av hjulet för att sträcka en del av däcket över hjulet.
4

Behåll greppet om klockan 12 däck järn och långsamt släppa 2 o ' Klocka däck järn. Flytta den längre ned på däck och tryck nedåt för att dra mer av däcket över hjulet. Fortsätt att flytta den andra däck järn, dra en annan del av däcket över hjulet, tills däcket är fastsatt med endast sin kant till hjulet. Ta bort båda däcken järnklubbor.
5

Lyft hjulet på sidan och stödja den med knäna. Sätt i ett däck järn från centrum av hjulets fälg och under däcket, haka tag i spetsen av däck järn på kanten av hjulet. Rotera hjulet så att däcket järn är på toppen av hjulet. Dra uppåt däck järn och mot dig, tvingar däcket helt off av hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107063.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.