Motorcykel Svänghjul Borttagning

För att ta bort en motorcykel svänghjul kräver efter en viss metod med rätt verktyg. Underlåtenhet att uppmärksamma kan resultera i att en del brott eller ännu värre, en förstörd motor. Den Fitting är åtsittande

Svänghjulet är ansluten till vevaxeln i en motorcykel motor genom att bokstavligen är spetsad på vevaxeln själv. Det ligger på plats av en kil, som är i huvudsak ett plant stycke av metall som håller svänghjulet på ett ställe när den snurrar med vevaxeln rotation. Om den lämnas bara woodruffkilen skulle svänghjulet snurra snabbt bort vevaxeln på grund av tyngdkraften och centrifugalkraften. Så det dras åt med en mutter, som skruvas på änden av vevaxeln armen svänghjulet installeras på. Denna mutter måste fästas till en fabrik täthet och visst tryck nivå för att se till att det stannar där som snurrar motorns vevaxel. Addera Säkra Svänghjul

Eftersom svänghjulet låses på vevaxeln med låsmuttern, när du försöker lossa låsmuttern med en hylsnyckel hela vevaxelenheten kommer att snurra. Vad som behövs är att sätta fast svänghjulet och vevaxeln så att säkra muttern kan lossas. Nästan alla motorcyklar motortillverkare gör ett svänghjul innehav verktyg för detta ändamål.
P Om du inte kan hitta ett svänghjul innehav verktyg, då du kommer att behöva något sätt låsa svänghjulet så det inte kan snurra. En enkel lösning är en skruvmejsel, men många svänghjul är tillverkade i aluminium och kan böjas eller brytas lätt under tryck från en metall skruvmejsel. Trä är ett bättre blockerande material eftersom det inte kommer att skada aluminium.
Att lossa mutter


När du har svänghjulet säkras och stabiliserats, kan du lossa låsmuttern. Detta kan göras med en grundläggande hylsnyckel. Se till att du använder rätt uttag storlek eller du kommer band muttern. Observera att många asiatiska och europeiska tillverkare använder metriska storlekar, så att din motor kan mycket sannolikt att kräva denna socket mätning. Om så är fallet, bara få ett enda mått uttag för din mutter storlek på den lokala färghandeln.

Ibland, på grund av fabriken täthet muttern kan vara på vevaxeln mycket snäva. Använd en mutterdragare med lämplig hylsa storlek att knacka loss den. Detta undviker att skada en normal hylsnyckel med en hammare, och hela kraften är centrerad på att lossa muttern när du hammare slagskruvnyckeln. Addera Att ta Svänghjul Off

Nu när låsmuttern är löst och avlägsnas, skulle du tror svänghjulet bara kan dras av, men kom ihåg, har svänghjulet att ha en tight passform på vevaxeln. Passformen blev ännu stramare över kil som låsmuttern skärptes ned. Som ett resultat, kommer svänghjulet behöver oftast någon kraft för att ta bort den. Ett svänghjul borttagning verktyg är den rekommenderade metoden.

Svänghjul avlägsnande verktyg finns i två former, en skruv-in-typ som installeras i mitten av svänghjulet och den yttre kanten avdragare. Skruven-in-typ är gjord speciellt till svänghjulet du har. Titta inuti svänghjulet centrum kommer du att se trådar, verktyget skruvar in i uttaget. I centrum av verktyget kommer att vara en bult som också skruvar inåt mot vevaxelenheten. När tvingas inåt av svarvning med en hylsnyckel, kommer insidan bulten trycka mot vevaxeln medan gängorna på verktyget dra svänghjulet i motsatt riktning. Resultatet dyker svänghjulet från vevaxeln och lossa det för borttagning.

Det andra verktyget centrerar på vevaxeln och drar svänghjulet ut i kanterna. Detta är inte en bra design eftersom alla av pull trycket blir appliceras på en tunn svänghjul kant. Svänghjulet kan användas ofta böjas i processen. För mycket böjning och svänghjulet kan börja spricka vid böjning punkter. Gear avdragare, som vanligen används för detta ändamål, orsaka samma skada
Steg fyra:. Vykort borttagning

När svänghjulet ut se till att placera den och säkra mutter på en säker plats. Alltför ofta den del är placerad precis vid sidan på en arbetsbänk. Sen blir stötte och faller på ett cementgolv. En droppe av endast tre meter kan skada aluminiumlameller på ett svänghjul lätt. Förebyggande är billigare och kommer att hålla din svänghjul i god ordning för ominstallation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106975.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.