Felsökning: Honda Motorcykel Bromsar

Hondas sortiment av motorcyklar har varit företagets stolthet och glädje sedan slutet av 50-talet. Dagens Honda motorcyklar finns i nästan varje smak, från långväga cruisers till racer replika sport cyklar och off-road cyklar smuts. Varje modell använder ett bromssystem lämpad för miljöer motorcykeln kommer att användas i. Varje modell system är i grunden lika, vilket gör att identifiera problem i bromssystemet enklare. Visuell inspektion

Inspektera motorcykel och avgöra vad problemet är. Inspektera motorcykelns drabbade bromssystem, med början vid huvudcylindern. Kolla efter tecken på skada eller läckage längs huvudcylindern kropp och vätskebehållare. Flytta den till bromsledningar och "banjo" beslag bult vid huvudcylinder och bromsok. Titta speciellt för sprickbildning eller sträckta områden längs den line.Next, inspektera bromsoket för uppenbara tecken på skador eller läckage. Byt ut alla delar som visar tecken på läckage. Försämring av bromsbeläggen eller rotorn kan minska kraften i bromssystemet, så ta en närmare titt på skick och tjocklek bromsbelägg och rotor. Bromsbeläggen bör vara minst 2 mm tjock, även om den minsta tjockleken av rotorn kommer att variera mellan Honda modeller. Den minsta specifikationen är vanligtvis präglade längs det inre navet av rotorn. Om bromsbeläggen eller rotorn är under denna beskrivning, byt them.Look på tillståndet i bromsvätska i huvudcylindern reservoar. Ren vätska ska visas öppet och ljust bärnstensfärgat. Förorenad vätska kommer att vara mycket mörk och kommer att minska effektiviteten av bromsen hydraulsystem. Om vätskan är smutsig eller kontaminerad, kommer bromssystemet måste tömmas och spolas med ny vätska för att återställa bromsegenskaper.
Identifiera Bromssystem Problem

Ta motorcykeln för en kort provtur, om allt ser OK. Bromsning frågor oftast är dolda tills bromsen faktiskt används. Börja i ett stationärt läge och dra i bromshandtaget i. Bromsspaken bör erbjuda någon återkoppling i form av motstånd, vilket indikerar att det hydrauliska trycket i systemet arbetar för att stänga bromsbelägg runt rotorn. En mjuk eller svampig spaken drar ofta pekar på förorenad bromsvätska eller luftbubblor fastnar i raden som minskar hydraultrycket. Spola och lufta bromssystemet med färska fluid.Next, accelerera långsamt till en låg hastighet rulle. Dra spaken och ta del av hur cykeln bromsas. Motorcykeln ska bromsa mjukt till ett stopp. Om bromsarna kräver extra ansträngning för att stoppa, eller bromsarna inte svarar, kan det finnas ett problem med bromsok s kolvar. Kolvarna är bakom bromsbeläggen och ofta kan återställas för att återställa deras funktionalitet. Inspektera kolvarna först, letar efter läckage eller korrosion, och trycker dem i bromsoket innan du sätter tillbaka bromsklossarna. Pumpa bromshandtaget för att flytta kolvarna genom hela sitt utbud av travel.Accelerate något och dra i spaken igen. Om bromsarna puls eller vibrerar, kan bromsrotorn vara förvrängd eller skev. Medan vissa rotorer kan repareras och "trued," ersättning är ofta det bästa alternativet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106976.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.