Hur man bestämma hastigheten på en motorcykelolycka

När en trafikolycka inträffar, är det polisen ansvar för att fastställa vad som hände att avgöra vem som var fel. En av de viktigaste faktorer i en trafikolycka är hastigheten. Hastigheten kan beräknas med skid märken som fanns kvar på vägen när bromsarna har tillämpats. De skid märken kvar av en motorcykel kan användas för att bestämma den hastighet med vilken det färdades vid olyckstillfället. Instruktioner
1

Mät skid märket. Om det finns två bromsspår från de två hjulen, mäta dem båda, lägg dem tillsammans och dividera med två. Detta är din skid mätning.
2

Använd vägbanan för att bestämma dra faktor. Dra faktorn är olika för varje typ av yta. Till exempel är en konkret väg 0,55-1,2, är grus 0,4 till 0,8 och snö är 0,1 till 0,55.
3

Figur bromseffekten. Om båda däcken kvar skid märken, skulle bromsverkan vara 100 procent. Om endast en skid märke var kvar, skulle den bromsverkan vara 50 procent.
4

Multiplicera bromsverkan (i procent), dra faktorn och längden på skid märket tillsammans. Multiplicera den siffran med 30, vilket är en konstant för denna typ av ekvation.
5

Figur kvadratroten av numret från multiplicering av de andra faktorer tillsammans. Detta kommer att ge dig motorcykelns hastighet i miles per timme. Detta är den hastighet motorcykeln färdades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110225.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.