Hur du justerar fjädern på en Honda CBR 600 F4i

med ditt fjädringssystem rätt konfigurerad kan ge en enorm förbättring i hur din CBR600 F4i handtag. Tyvärr, de flesta street ryttare är omedvetna om de stora vinster som är dolda bakom de "universella" inställningar uppringda in i fabriken. Få ut det mesta av beståndet bakfjädringen kan göras med bara en skiftnyckel och en assistent, men det kommer att kräva flera turer till finjustera suspensionen till din körstil och val av ridning miljöer. Saker du behöver
Skruvnyckel
2 assistenter
Liten platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Mät bakre stötdämparen har sag, eller det belopp av chocken och vårens kompression när den är lastad med en ryttare. Har en assistent lyfta motorcykeln upprätt. Använda ett måttband, mät avståndet från den bakre hjulets axel till botten av motorcykeln svans eller sub-frame. Sitt på motorcykel och ta en körställning medan en assistent håller motorcykeln upprätt. Ha en andra assistent görs en ny mätning från bakaxeln till svansen eller sub-frame. Skillnaden mellan de två mätningarna är suspensionen s sag. En 25mm sag är perfekt för gatan ridning, medan en 30mm sag är bäst för racing och spår ridning.
2

Ställ bakvagnen s sag. Med hjälp av en skiftnyckel, justera fjäderns förspänning, den förinställda våren komprimering med fjädring helt utsträckt. Öka förspänning genom att vrida förspänning justering ovanför fjädern medsols, komprimera fjädern att sänka sag. Vrid förspänning justering moturs för att förlänga våren, höja sag höjd.
3

Återställ bakre stötdämparen s kompression och returdämpning. Dessa inställningar påverkar hur snabbt våren och stötdämparen kommer att komprimera och återvända till sitt förlängda tillstånd, påverkar rida stabilitet och komfort. Lokalisera kompressionsdämpningen skaderegleraren på toppen av stötdämparen och returdämpning justerbar på undersidan av den bakre stötdämparen. Vrid justerare moturs med en skruvmejsel tills justerare sitter försiktigt. Detta är den "full mjuk"-inställning. Vrid justeringsskruven medurs, räkna antalet hela varv, tills justeraren sitter försiktigt i "full hårda" inställningen. Återställ retur och kompressionsdämpning inställningar till halvvägs mellan "full soft" och "full hård".
4

Justera rebound komprimering. Med motorcykeln på cykelställ, tryck på svansen av motorcykeln nedåt för att komprimera stötdämparen och fjädern. Släpp motorcykel och räkna hur lång tid det tar för den bakre för att återgå till sitt helt utsträckta tillstånd. Om den bakre änden stiger i mindre än en sekund, öka returdämpning genom att vrida justerskruven medurs ett halvt varv i taget tills den bakre änden tar en sekund att förlänga. Om den bakre änden tar längre tid än en sekund för att utvidga, minska returdämpning genom att vrida justerskruven moturs ett halvt varv i taget.
5

Ta din motorcykel för en provtur. Ta del av hur motorcykeln känns och beter sig på din resa. Öka rebound och dämpning komprimering i små steg, om avbrottet känns för mjuk och inte hanterar bra i en sväng,. Minska rebound och kompressionsdämpningen om uppskovet är hård eller instabil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106952.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.