Hur man byter olja i en Suzuki GS500F

Performing regelbundna oljebyten på din GS500F är det bästa sättet att förlänga motorns livslängd din motorcykel. Ett oljebyte kräver få verktyg och mycket lite tid. Slutföra denna uppgift på egen hand kommer att spara pengar och tid över att besöka en återförsäljare eller mekaniker. Byt olja regelbundet, minst var 4.000 miles som rekommenderas av tillverkaren. Saker du behöver
tidningen
Oljetråg
Wrench in
Pappershanddukar
Funnel
3 liter olja
Visa fler instruktioner
1

Placera din GS500F på centralstödet. Sprid tidningar under motor-området och plats ett oljetråg eller annan behållare under oljeavtappningsskruven.
2

Lossa skruvarna på oljefilterlocket, precis tillräckligt för att bryta förseglingen, men inte tillräckligt långt att olja börjar läcka ut. Lossa avtappningspluggen under motorn, precis tillräckligt för att bryta förseglingen, men inte nog med att olja läcker ut. Du vill att lossa dessa delar så att de är lätta att ta bort när motorn är varm.
3

Starta motorn och låt cykeln tomgång i fem minuter. Stäng av motorn och låt den svalna i två eller tre minuter. Om du precis avslutat rida din cykel kan du hoppa över denna del eftersom motorn kommer redan att vara varm.
4

Ta ur oljestickan kåpan på motorn och låt den vara avstängd tills du är klar.

5

Avlägsna avtappningspluggen helt och låt oljan rinna i pannan.
6

bort oljefiltret locket helt, börjar med muttern längst ner på locket, att låta oljan flöda fritt ner i pannan.
7

Ta bort oljefiltret och håll den över oljetråget att låta det rinna av helt. Rengör filtret med hushållspapper eller byt ut vid försenad. Tillverkaren rekommenderar filterbyte minst varannan gång du byter olja.
8

Låt den gamla oljan rinna helt. Sätt oljefiltret och tillbaka täcklocket och skruva på locket. Placera avtappningspluggen tillbaka till motorcykeln och dra den tillbaka på plats.
9

Placera en tratt i vevhuset där oljestickan satt och tillsätt mer olja. Kolla din instruktionsbok för rekommendationerna om den typ och mängd av olja att använda. En GS500F behöver generellt tre liter SAE 10W-40 olja, men det kan variera beroende på klimatet.
10

tillbaka oljestickan locket och starta din motorcykel, gör den gå på tomgång i två till tre minuter . Stäng av den och kontrollera oljenivån igen, lägga till mer om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108675.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.