Hur man tar bort rost från Tankar Motorcykel bränsle med Elektrolys

En rostig bränsletank kan utgöra ett stort problem för alla vintage motorcykel entusiasten, särskilt som ersättare tankar blir allt svårare att få. För att bekämpa detta många entusiaster använda en metod som kallas elektrolys för att införa en elektrisk ström i en lösning som fyller tanken. De nuvarande förskjuter rost från tankens insida, som sedan dras till en bit av uppoffrande stålanod. Hela processen är ganska enkelt, men kräver en del förberedelser för att säkerställa bästa resultat. Räkna med hela projektet att ta minst 48 timmar att slutföra. Saker du behöver
Skruvmejsel
Vatten
Gängad gummi eller plastlock
Aluminum
Gummilist
stål stav eller tråd klädhängare
Gummiplugg
Knife
Natriumkarbonat tvätt soda
Container
12-volts bilbatteri laddare
Aceton
Bensin
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

bort bränsletanken från motorcykeln och rinna ut kvarvarande bränsle. Ta bränslekranen från tanken, antingen genom att skruva den direkt från tanken eller genom att ta bort dess skruvar med en skruvmejsel. Spola tanken ut med vatten för att avlägsna alla spår av bränsle.
2

Täta del av tanken som ansluter till bränslekranen. Om din tank använder en bolt-on ventilen, sedan använda en gummilist som en packning och skruva en bit av aluminium över fästpunkten. Använd en gängad gummi eller plast lock för att täta en skruv på ventilens tapp.
3

Skapa en offeranod använder antingen en längd av stål stav eller en tråd klädhängare. Böj tråden eller staven i en L-form som kommer att sträcka sig in i bränsletanken. Välj en gummiplugg som passar in i bränsletanken s påfyllningsröret att fungera som en isolator för att separera anoden från bränsletanken. Skär ett litet hål in i pluggen med hjälp av en vass kniv. Skjut anoden genom det tills det sträcker sig minst tre inches ovanför pluggen.
4

Placera offeranod och dess gummi kontakten i bränsletankens påfyllningsröret. Flytta anoden runt för att se till att det inte kommer i kontakt med sidorna av bränsletanken. Ta anoden och pluggen och göra eventuella justeringar som behövs.
5

Förbered elektrolytisk lösning som kommer att fylla din tank med 100 procent natriumkarbonat tvätt soda och vatten. Blanda en matsked av tvätt soda för varje liter vatten som behövs i en separat behållare. Tjäna tillräckligt med lösning för att fylla din tank helt. Addera rostborttagning
6

Fyll bränsletanken med elektrolytisk lösning.
7

Insert offeranoden in i bränsletanken tills gummit toppen sitter lätt mot tankens påfyllningshalsen. Flytta anoden runt lite för att se till att den inte vidrör sidorna av tanken.
8

Anslut en 12-volts bilbatteri laddare till anoden och bränsletanken. Fäst batteriladdaren positiva alligator kontakt till den förlängda delen av anoden, sedan klippa laddarens negativa krokodilklämmor på ett avsnitt av bränsletanken.
9

Sätt på batteriladdaren på att börja elektrolys process . Låt processen pågå under minst 24 timmar, och sedan stänga av batteriladdaren off. Återkalla offeranoden och ta bort och rost avlagringar med en stålborste. Sätt anoden och fortsätt elektrolys i ytterligare 24 timmar. Upprepa vid behov tills rostavlagringar inte bildas på anoden.
10

Sätt på batteriladdaren och koppla sina krokodilklämmor från bränsletanken och anoden. Töm den elektrolytiska lösningen från bränsletanken, skölj tanken noga med färskvatten. Skölj tanken igen, med hjälp av aceton för att ta bort eventuell fukt från bränsletanken interiör.
11

Avlägsna förseglingen från bränsletanken och installera bränslekranen, efter den omvända metoden för borttagning. Sätt tillbaka tanken på motorcykeln och fyll den genast med färsk bensin att förhindra ytrost bildas i tanken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109980.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.