Återskapa förgasaren på en 1999 Kawasaki Ninja ZX-9R

Modern bränsle har en relativt kort hållbarhetstid. Om en ZX9-R inte är ordentligt förberedda för förvaring, får lite "dålig gas," eller inte har ridit för ett antal år kan det vara i behov av en förgasare återuppbygga. Den carbureted ZX9-R bränslesystem består av bränsletanken, petcock och gummi bränsleledningar leder till en bank av fyra Kehin 40 mm förgasare. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
motorcykel reparationshandbok
Förgasare renare
Float höjdritsmått
Förgasare ombyggnadssats
förgasare synkronisering verktyg
Visa fler instruktioner

1

Demontera framsätet från motorcykeln. Vrid bränslet petcock till avstängt läge. Lossa slangklämman som håller bränsleledningen och koppla bort den från förgasarna. Ta bort den bakre håll-ner bulten och lyft bränsletanken från motorcykeln. Ställ den åt sidan på en stabil yta och täcker färgen så att den inte skadas.
2

Ta bort toppen av luft rutan och luftfiltret. Ta bort de fyra skruvarna som håller luften rutan på plats. Lossa klämmorna som håller stövlarna insugsluften till förgasare. Lätta på stövlarna förgasarna, lyft luften rutan fri, och ställ den åt sidan.
3

Koppla både av acceleratorn kablarna från förgasaren kopplingen. Lossa klämmorna som håller förgasarna i intaget stövlar. Försiktigt arbete förgasarna ur stövlarna och lyfta dem fria från motorcykeln. Flytta dem till en ren, väl upplyst arbetsbänk i ett väl ventilerat utrymme. Aldrig separera förgasarna. Montering kräver speciella verktyg och kalibreringar av fjädrarna acceleratorn avkastning som görs på fabriken.
4

Ta bort float skålar från varje förgasare, med en Philips skruvmejsel. Ta försiktigt bort de strålar från varje förgasare med en platt skruvmejsel. Se till att inte blanda ihop delarna: hålla delarna med den ursprungliga förgasaren de kom från
5

Inspektera och rengör alla munstycken ordentligt.. Blötlägg dem i förgasaren renare om det behövs. Använd ett förstoringsglas för att se till att du kan se ljuset tydligt genom hålet i varje stråle. Se till att alla de viktigaste jets har samma storlek och alla pilot jets är samma storlek. Byt ut alla munstycken som inte kan rengöras med nya av samma storlek.
6

Ta flottar och flyter nålar från varje förgasare. Inspektera gummi spetsen på varje nål för slitage. Spetsen ska vara en jämn triangel utan läpp bärs runt kanten. Byt ut alla nålar som visar tecken på slitage. Återigen, blanda inte delar. Se till att de flyter som kom ut av varje förgasaren återgång till att förgasaren.
7

Placera strålarna tillbaka i förgasarna. Dra inte åt dem, trådarna är mässing och kommer band. Placera flöten och nålar på plats igen. Kontrollera flyta höjd med en flottör höjdritsmått, se till att höjden på alla fyra förgasarna är densamma.
8

Sätt tillbaka float skålar med nya packningar tillhandahålls i förgasaren bygga byggsatser. Dra inte åt skruvarna som håller skålar på plats.
9

Vänd förgasarna över och ta bort plasten täckgaller. Ta bort fjädrarna och skjut membranen ur toppen av förgasarna. Vänd dem och låt carb nålar falla ut. Brickor kan falla ut med nålar: se till att inte förlora dessa brickor
10

Rengör nålar noga med förgasare renare.. Om en nål visar tecken på slitage, byt ut den. Inspektera membran för läckor genom att hålla upp dem till ett starkt ljus och försöker att titta igenom dem. Även de minsta hålet gör att membranet inte att fungera korrekt. Om du upptäcker några hål, byta ut den felaktiga membranet.
11

tillbaka membranen och nålar och se till att varje nål har lika många brickor på det. Sätt tillbaka fjädrarna och plastflaska efter kontroll av dem för skador, med nya O-ringar som i förgasaren kit.
12

tillbaka förgasarna på motorcykeln, se till att klämmorna om intag stövlar är täta . Sätt tillbaka accelerator kablarna.
13

Använda ett fjärr energikälla och förgasaren verktyg synkronisering, synkronisera förgasarna så varje drar samma mängd vakuum, både vid tomgång och vid ¼ gaspådrag. Om du är obekant med denna process eller inte har de verktyg, ihop motorcykeln och ta den till en lokal butik.
14

församling är den omvända jämfört med demontering. Sätt tillbaka luften rutan, bränsletanken och sitsen, se till att alla fästelement är ordentligt åtdragna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111326.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.