Hur att transportera en motorcykel med bil

Om du vill transportera en motorcykel med bil, kommer du att få en trailer - det finns inget annat sätt. Om du hade en pickup, kan det vara möjligt att lasta cykeln i sängen. Med en bil finns det en hel del extraarbete. Du behöver inte en cykel-specifik släpvagn, dock. En normal flak trailer kommer att fungera lika bra. Du kommer också att behöva besluta om spännband eller alternativa möjligheter för att säkra din cykel på släpet så att det är säkert för dragande. Saker du behöver
Bil med dragkrok /trailer fäste
dragkula
Motorcykel
Trailer
spännband
Stoppklossar
Visa fler instruktioner

1

Välj din utrustning noggrant. Spännband för motorcyklar finns i många styrkor, priser och storlekar. Olika kombinationer kan fungera bättre för olika stilar av cykel. Om du har ett spår cykel som du ska slå upp ändå och inte bryr sig om estetik, kan du vara mindre bekymrade över stoppning än någon med en förkromad cruiser. Som av Februari 2010, har ett företag från Australien utvecklat en cykel trailer enhet kallad Tyre Down, som för närvarande är den enda i sitt slag. Det låser säkert på hjulen på cykeln och sedan fransarna till din släpvagn, se till att cykeln går ingenstans. Det kräver inte heller komprimering av din fjädring, så du behöver inte oroa dig för misstag overcompressing det och blåser dina packboxläckage.
2

fästa släpets till din bil med dragkrok. Du kan använda en motorcykel släpvagn eller en vanlig flak. Bara se till att din bil har fått betyget att bogsera den sammanlagda vikten för släpvagnen och cykla tillsammans.
3

Ladda cykeln på släpet. Se till att fördela vikten jämnt som du fäst den med tie-down metod som du väljer. Det är omöjligt att undvika stötar och samsas på vägytor när du använder ett släp. Du vill vara säker på att din cykel inte välter eller flyga bort trailern medan du drar den. Du vill också se till att du inte komprimera suspension för mycket, eller du kan skada din cykel. Använd stoppklossar för att hjälpa till att hålla hjulen från att flytta runt.
4

Välj en rutt till destinationen som är så smidig som möjligt. Om du är obekant med terrängen, helt enkelt göra det bästa du kan för att undvika att gå över stora gropar eller överdrivet gropiga områden samtidigt som du drar en släpvagn. Även om du säkert kommer att ha fast din cykel på släpet, finns det ingen anledning att chansa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106767.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.