Hur Dra en kedja Dirt Bike

En motorcykel kedja överför kraften från motorn till bakhjulet. Det är mycket viktigt för livslängden på kedja och drev på en smuts cykel för att hålla kedjan rätt justerad. En kedja som är för hårt kommer innebära påfrestningar på kedjan, drev, och även cykelns transmission och motor, vilket resulterar i en trasig kedja på minimum. En kedja som är för lös kommer smälla runt och träffade svingarmen och slits dreven förtid. Även en högkvalitativ kedja kommer att sträcka efter upprepad användning och kommer att behöva regelbundna justeringar. Saker du behöver
Ratchet Ruler rem
eller måttband Tänger
Skiftnyckel
Sprint
Visa fler instruktioner
1

Komprimera bakvagnen av motorcykeln tills kedjan förlängs till sin gräns. Gör detta genom att haka båda ändarna av en ratcheting slips ner remmen på bakdrevets - linda remmen över sätet. Dra åt spärrnyckel på bandet tills cykelns bakaxel, svängarmen svängningspunkt och den främre kedjehjul är i ett plan med varandra.
2

Kontrollera avböjningen i mitten av kedjan vid toppen. Kontrollera att det finns ca 3/4 tum av resor i kedjan genom att mäta med en linjal när du flyttar kedjan upp och ned för hand.
3

Justera kedjan i efterföljande steg om böjningen är mer än 3/4 av en tum.
4

Räta sprinten på bakaxeln muttern med en tång. Ta bort sprinten med tång och kassera den. Lossa bakaxeln muttern en aning med en skiftnyckel.
5

Lossa muttrarna på bultarna justera kedjan på varje sida av swing arm nära bakaxeln muttern med en skiftnyckel. Vrid justerbultar lika många gånger på varje sida för att spänna kedjan.
6

Dra åt låsmuttrarna på kedjespännarna med en skiftnyckel när du har nått en omläggning i kedjan av 3 /4 av en tum. Dra åt bakaxeln muttern med en skiftnyckel, Se till ett av hålen i axelmuttern linje med hålet i axeltappen. Sätt i en ny saxpinne i hålet och böj den utskjutande änden av stiftet upp mot drivaxeln för att hålla stiftet från backa ut ur hålet.
7

bort spärrning slips ner remmen genom att trycka frigöringsknappen och haka ändarna från bakdrev.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106566.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.