Hur att serva din egen Harley Fatboy

Som med alla maskiner, kräver en Harley-Davidson Fatboy en strikt underhållsplan för att hålla den högsta körbart skick vid alla tidpunkter. Kostnaderna förknippade med dessa regelbundna underhållsintervaller är ofta ganska hög, vilket många Fatboy ägare söker efter andra alternativ. Åtagande en majoritet av de tjänsteleverantörer detaljerna själv erbjuder ett sådant alternativ, vilket sparar lite pengar samtidigt som en djupare förståelse för din motorcykel verksamhet. För det mesta, de grundläggande förfarandena är ganska enkel och kan utföras med vanliga mekanik verktyg. Tänk på att vissa uppgifter, inklusive motor och transmission reparation, bäst lämnas till proffs. Saker du behöver
Hylsnyckel
uttag
Multimeter
Automatisk batteriladdare
Glödlampor Kundservice stå
Flat skruvmejsel
Oljetråg
Filter skiftnyckel
Oljefilter
3 QTS. 20W50 motorolja
1 qt. Harley-Davidson transmissionsolja
Torx skruvmejsel
1 qt. Harley-Davidson primärfluid
Visa fler instruktioner
batteri, lampor och laddningssystem Inspektion
1

Skruva loss muttern från baksidan av motorcykelns sits, med hjälp av en hylsnyckel. Lyft sätet bort av ramen för att komma åt batteriet.
2

Testa batteriets nuvarande laddning, med en multimeter inställd på att testa en DC (likström) spänning skala. Placera multimeter röda sond på batteriets positiva (+) terminal, och sedan den svarta kabeln på batteriets negativa (-) pol. Ladda batteriet med en automatisk batteriladdare om spänningen behandlingen är mindre än 12,1 volt DC.
3

Starta motorn och gasa för att öka motorns varvtal till 3000 rpm (varv per minut). Ta en annan spänning behandlingen i batteriet, med en multimeter. Kontakta din lokala Harley-Davidson återförsäljare att felsöka avgiftssystemet, om batteriets laddning spänningen är lägre än 14,1 volt. Släpp gasen och låt motorn gå på tomgång.
4

Aktivera strålkastare, blinkers och bromsljus för att säkerställa att alla lampor fungerar korrekt. Byt ut alla lampor som inte tänds.
5

Stoppa motorn. Sätt tillbaka sätet, med hjälp av en hylsnyckel för att dra åt muttern på baksidan av sätet.
Fluid och filterbyte
6

Lyft motorcykeln i vertikalt läge, använder en tjänst monter.,
7

Skruva oljetanken dräneringsslang s klämma med en flat skruvmejsel. Dra bort dräneringsslangen från av den vänstra sidan av ramen, bakom motorn, och tappa ur motorolja i ett oljetråg. Skjut dräneringsslangen tillbaka på sin monteringstapp på ramen, använd en skruvmejsel för att dra åt slangklämman.
8

Skruva loss oljefiltret från framsidan av motorns vevhus, med hjälp av en rem skiftnyckel. Fyll det nya oljefiltret med .25 qt. av 20W50 motorolja. Skruva på oljefiltret på vevhuset för hand, stoppa när filtrets packning vidrör motorn. Montera filtret med en extra halvt varv för hand.
9

Skruva av locket från den högra sidan av oljetanken. Häll 2,75 QTS. av 20W50 motorolja i oljetanken. Skruva tillbaka locket på oljetanken.
10

Skruva avloppet bulten från botten av transmissionen enheten, med hjälp av en hylsnyckel. Dränera transmissioner vätska i ett oljetråg. Skruva avloppet bulten på plats, med hjälp av en hylsnyckel.
11

Ta av locket från höger sida av transmissionen enheten. Häll 1 qt. av Harley-Davidson transmissionsolja i transmissionen enheten. Skruva tillbaka locket på transmissionen.
12

Skruva avloppet bulten från den primära bostadsmarknaden på vänster sida av motorcykeln, som ligger strax nedanför det primära runda koppling inspektionslucka, med en Torx-skruvmejsel. Töm det primära fluidet i ett oljetråg. Skruva bort avtappningspluggen på plats, med en Torx-skruvmejsel.
13

Ta bort locket kopplingen inspektion, med en Torx-skruvmejsel för att ta bort lockets skruvar. Häll 1 qt. av Harley-Davidson primärfluid i det primära genom kopplingen inspektionslucka. Avbryt påfyllningen när primärfluiden är i nivå med botten kopplingsarrangemanget inom den primära.
14

tillbaka locket kopplingen inspektion på det primära, med en Torx-skruvmejsel för att dra åt lockets bultar.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107559.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.