Säkerhet Hälften Hjälmar

När du väljer en hjälm, ska säkerheten vara en av dina viktigaste angelägenheter. Hälften hjälmar är ett alternativ, men erbjuder inte den säkerhet och skydd som en full-face hjälm gör i händelse av en olycka. Hjälm Typer

hela ansiktet hjälmar täcker hela huvudet, med ett visir för ögonskydd. Tre fjärdedels, kan open-faced hjälmar har en sköld som snaps på eller kan bäras med glasögon. En halv hjälm täcker övre delen av huvudet och kan även bäras med skyddsglasögon
Testa

Alla hjälmar testas för fyra saker:. Förmåga att absorbera effekten; om det kan skydda huvudet om träffas av ett vasst föremål, om hakrem kan hålla fast och inte sträcka eller bryta, och om det ger 105 graders syn på varje sida. Halva hjälmar lämnar hakan och nedre ytan oskyddad även om de uppfyller dessa normer.
Skydd

Half hjälmar inte erbjuda så mycket skydd vid av en olycka som en som täcker hela huvudet. De är också mer benägna att lossna efter en stöt, öppna dig upp till ännu mer skada.
Möjliga skador

Skallskador är mer troligt med denna typ av hjälm, men det finns också andra risker. Utan skydd för hakan och ansiktet om en cykel går ner, kan mer allvarliga skador uppstår på dessa områden om du faller eller slå vägen.
Överväganden
p Om du ska bära en halv hjälm, välj en som är Department of Transportation (DOT) godkänd. Detta visar att hjälmen uppfyller vissa vissa säkerhetsnormer. Det rekommenderas också att du bär skyddsglasögon samt för att skydda dina ögon från skräp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106610.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.