Triumph Motorcycle Maintenance

Triumph Motorcycles Limited har varit en välkänd tillverkare av kvalitetsprodukter brittiska motorcyklar sedan slutet av 1800-talet. Triumph Motorcycles har ett särpräglat utseende, ljud, känsla och rida. Som med andra typer av cyklar, är korrekt underhåll viktigt. Håll din Triumph ser kor och smidigt med ett fåtal underhåll steg. Rengöring

Ta din klocka och ringar för att undvika repor din cykel. Hand tvätta din cykel med vatten eller rengöringsmedel avsett för fordonstvätt, uppifrån och ned. Använd inte rengöringsmedel, eftersom ingredienserna kan skada färgen. Ren kaross med en mikrofiberduk eller all-bomullsväv. Placera en varm, vatten-indränkt duk över vindrutan och andra områden som behövs för 10 minuter för att få bort döda insekter. Rengör resten av cykeln med en mjuk svamp eller borste. Försiktigt skölja cykeln med vatten. Undvik att få överflödigt vatten nära instrument, bromscylindrar och bromsok, bränsletank, styrlager och Luftintaget. Torka med en mjuk mikrofiberduk eller all-bomullsväv. Addera Innan varje åktur

dagliga säkerhetskontroller avsnitt av Triumph bruksanvisning är jämförbar med Motorcykel Safety Foundation T -CLOCS pre-ride inspektion. T-CLOCS kräver kontroll däcken, kontrollerna, ljus, olja, Chassi och stativ. För att utföra T-CLOCS, kontrollera inflationen och slitage av däck, hjulinställning, ekrar och bromsar. Kontrollera regleringarna inklusive kopplingen, främre bromshandtaget, shifter och bakre foten bromspedalen. Kontrollera skicket på kablar och slangar. Kontrollera att gasreglaget rör sig fritt. Kontrollera att säkerställa att batteriet och alla lampor fungerar inklusive strålkastare, bakljus, bromsljus och blinkers. Rengör dina speglar, om det behövs, och kontrollera att de är ordentligt fäst. Kontrollera alla vätskenivåer, inklusive motorolja, hydraulolja, kylvätska och bränsle. Undersök chassit, inklusive ram, fjädring, kedjespänning och fästelement. Kontrollera att sidostödet eller centralstödet är ordentligt fäst.
Allmänt underhåll

Triumph rekommenderar allmänt underhåll för alla cyklar som bygger på körsträcka eller månader, vilket som inträffar först. De serviceintervallen är 500 miles /1 månad, 6.000 km /1 år, 12.000 km /2 år, 18.000 km /3 år och 24.000 miles /4 år. Allmänt underhåll för dessa serviceintervall omfattar smörjning, bränslesystem, tändsystem, hjul /däck, styrning /fjädring, bromsar, el, kör kedja och motor. För att utföra allmänt underhåll, byt motorolja och filter för att säkerställa korrekt smörjning. Kontrollera och justera gasvajern och tomgång. Kontrollera att bränslesystemet är tätt. Kontrollera tändsystemet för korrekt funktion. Kontrollera däcktrycket, slitage och fälgkondition. Se till att alla ekrar är intakta. Kontrollera för väl fungerande styrning och gafflar. Kontrollera nivåerna bromsvätska, bromsbelägg slitage nivåer och bromsok. Se till att broms huvudcylinder är intakt och inte läcker. Kontrollera korrekt drift av lampor, instrument och elektriska system. Smörj din kedja. Kontrollera kedjespänningen och slitage. Kontrollera och justera kopplingen kabel. Se till att alla fästelement är ordentligt fäst.
Modellspecifika Underhåll

Triumph rekommenderar ytterligare underhåll baserat på cykel modell. Kolla din instruktionsbok för underhåll för din Triumph modellen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106479.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.