Vilka är skillnaderna mellan en Harley Softail & en Hardtail?

Det finns flera sätt att klassificera motorcyklar. En typ av klassificering är motorcykel stil, med kategorier som kryssare eller sportbikes. Ett annat sätt att differentiera cyklar är genom sitt syfte - vissa motorcyklar är byggda speciellt för långväga touring, andra för off-road körning. Den typen av ram en motorcykel använder är en annan utmärkande egenskap - det finns två grundläggande typer av motorcykel ramar: Softail och hardtail. En softail ramen innefattar två bitar, medan en hardtail ram är byggd av ett enda stycke. Motorcyklar med hardtail ramar har ingen bakre fjädring. Cyklar med Softail ramar har ett bakre fjädringssystem som består av en vipparm och stötdämpare. Bakgrund av Harley-Davidson Softail

Tekniskt sett alla cyklar med en bakre fjädringssystem är Softails motorcyklar. År 1984 införde Harley-Davidson motorcykel med en ny ram som dolde bakvagnen under ramen. Denna cykel liknade hardtail modellerna, eftersom den bakre upphängningen var inte synlig. Harley dubbade den nya motorcykeln på "Softail," och lanserade en ny familj av motorcyklar under detta registrerat varumärke namn. Idén och inledande utvecklingen av Softail var ett verk av Bill Davis, en ryttare och ingenjör som bor i St Louis.
Hardtail Frame

hardtail, eller stel motorcykel ram, är ett stycke. Bakaxeln är fäst direkt på ramen. Avsaknaden av ett bakre fjädringssystem ger hardtail cyklar en distinkt strömlinjeformat utseende, ofta kallad "linjen." Linjen är utseendet på ramskenorna sträcker sig från bensintanken till bakaxeln. En annan följd av bristen på bakfjädringen på en hardtail motorcykel är känslan av vägen genom ramen - varje gupp överförs från den bakre däcket genom ramen till ryttaren Addera ditt. Harley-Davidson Softail ram

De två delarna av Harley-Davidson Softail ram är anslutna med en vridförband. Den inverterade fribärande bakre änden har en triangulär församling, som svänger nära sätet av motorcykeln. De två stötdämparna är dolda under motorn. Eftersom bakfjädringen är dolt, upprätthåller Softail ram "linjen" av hardtail ram samtidigt mildra effekterna av vägen på ryttaren.
Hardtail Vs. Den Softail

Liknande ser åt sidan, den största skillnaden mellan en motorcykel med en hardtail ram och en Harley-Davidson Softail är attraktionen. Den bakre upphängning av Softail ger föraren en mjukare körning och bättre hantering. Den stela ram hardtail inte ge dessa motorcyklar en liten fördel i kurvtagning. Eftersom Softail har fler delar - swing arm och stötdämpare - det finns en något större byggkostnaderna inblandade, och det finns fler delar som kan slitas ut. Hardtail cyklar är mindre lämpade för längre turer, eftersom motorcykeln överför effekten av varje gupp för cyklisten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111190.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.