Hur Ta tändstift Av en Buell XB9R

Den Buell Firebolt XB9R var en banbrytande motorcykel när den infördes 2002, med flera innovationer som syftar till att sänka motorcykelns tyngdpunkt för bättre smidighet och hantering. Buell nya bränsle-in-frame konceptet, samt flytten av oljetanken i den bakre svingarmen, visat sig värdefullt och skulle kunna användas på successiva Buell motorcyklar fram till 2010. Tyvärr gjorde utformningen av XB9R massiva ram det svårt att komma åt paret av tändstift driva Harley-Davidson Sportster-härledda V-twin motor. Delvis demontering motorcykeln, dock kan ge tillräckligt utrymme för att ta bort och ersätta båda tändstift. Saker du behöver
Torx T-27 skruvmejsel
Hylsnyckel
5/8-tums svängbara tändstiftshylsor
6-tums uttag förlängning
Visa fler instruktioner

1

Lyft de bakre hörnen på främre sittdynan för att komma till sätet bultar. Skruva både sits bultar, med en Torx T-27 skruvmejsel. Lyft baksidan av sätet, dra stolen bakåt av motorcykeln tills hakarna under sitsen är fria från motorcykelns ram.
2

Skruva ur skruvarna från framsidan och botten av dummy bränsletanken locket, med en Torx T-27 skruvmejsel. Lyft bränsletanken täcka bort från motorcykeln att avslöja luftrenaren.
3

Lossa vingmuttern fästa det övre locket luftrenaren till luftfiltret, för hand. Dra luftrenaren bort luftrenaren bottenplatta, för hand. Skruva ur skruvarna från alla fyra hörnen av luftrenaren basplatta, med en Torx T-27 skruvmejsel. Lyft luftplattan renare bas aning och dra ur luften kontakten temperaturgivare från botten till luftrenaren bottenplatta.
4

Ta bort den vänstra kanalen luftintag, till vänster nedanför rambalken, nära framgaffel, med en Torx T-27 skruvmejsel. Dra insugningsluftröret bort från motorn för att avslöja den främre cylindern tändstiftet.
5

Lossa tändkabeln från den främre cylindern tändstiftet för hand. Skruva den främre cylindern tändstiftet, med hjälp av en hylsnyckel försedd med en 5/8-tums svängbar tändstiftshylsor och en sex-tums förlängning. Montera stickproppens från ovanför motorn, genom gapet mellan den främre cylindern och den vänstra ramlisten.
6

Installera ett nytt tändstift, om så önskas, in i den främre cylindern. Nå under vänster ramlisten och skruva ur tändstiftet på plats, för hand. Dra fast tändstiftet till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel insatt mellan den vänstra ramen järnväg och den främre cylindern.
7

Reach mellan den vänstra ramen järnväg och den upphöjda luft box stöd, dra sedan tändstiftet kabeln från den bakre cylindern tändstiftet för hand. Sätt en hylsnyckel försedd med en 5/8-tums flexibel tändstiftshylsor och en sex-tums förlängning genom gapet mellan den vänstra ramen järnväg och luft box stöd. Skruva den bakre cylindern tändstiftet, med hjälp av hylsnyckel.
8

Skruv en ny bakre cylinder tändstiftet löst på plats, om så önskas, med användning av en hylsnyckel försedd med en 5/8-inch flexibel gnista plug socket och en sex-tums förlängning. Dra fast tändstiftet till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel in genom den vänstra ramen järnväg och luft box stöd. Skjut kabeln tändstiftet på den bakre cylindern tändstiftet.
9

tillbaka den vänstra kanalen luftintaget på motorcykelns ram, med hjälp av en Torx T-27 skruvmejsel. Sätt tillbaka luftplattan renare bas, med en Torx T-27 skruvmejsel. Skjut luftrenaren på plats över bottenplattan fläns, sedan montera den övre kåpan över luftrenaren. Skruva de övre muttrarna täcka vinge på plats, för hand.
10

tillbaka dummy-skydd bränsletanken över luftrenaren och motorcykelns ram. Dra åt bultarna bränsle tanklocket, med en Torx T-27 skruvmejsel.
11

Slip framsätet krokar i motorcykelns ram. Skruva sätet bultar på plats, med hjälp av en Torx T-27 skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111482.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.