Skäl att inte köpa en motorcykel

Även om du köper en motorcykel kan verka som en praktisk och ekonomiskt sunda beslut, det finns flera aspekter av motorcykel ägande som kan orsaka den impulsiva eller oinformerad köparen att ångra sitt köp. Dessa kan inkludera finansiella, säkerhet och inköp svårighetsgrader överväganden som kan medföra bestående problem till den intet ont anande nya motorcyklisten. Inköpskostnaden

Du kan förvänta dig att betala mer än listpriset för en motorcykel om det är ditt första, eftersom flera ytterligare förvärv kommer att krävas. Du kommer att behöva skyddsutrustning, inklusive nötning och slagtålig kläder - till exempel en jacka, byxor, handskar, stövlar, och ibland specialiserade solglasögon. En DOT godkänd hjälm, särskilt om du bor i en stat som har en hjälm lag, är viktigt. Allt detta redskap, inklusive hjälm, kan lätt köra över $ 1,000.
Finansiering
p Om du inte har medel att betala i förskott för kostnaden för din ny motorcykel och utrustning, kommer du att finansiera köpet. Motorcyklar anses av banker som fritidsfordon, därför skattesatserna för motorcykel lån är oftast högre än för en bil. Det kan också vara svårare att få godkänt än för en bil, vilket resulterar i en högre takt än vad du förväntar dig baserat på din kredit rapport, och kostar dig mer pengar i det långa loppet.

Försäkring

Du kommer också att behöva köpa heltäckande försäkring för din motorcykel om du finansiera. Detta är dyrt, unga ryttare ofta betala hundratals dollar per månad. Åtminstone, kommer du att få betala för ansvarsförsäkring där det krävs enligt lag. Beroende på ditt tillstånd kan du också betala för att delta i en motorcykel säkerhet kurs innan du ansöker om ett motorcykelkörkort. Addera Safety
p Om du inte har medel för att köpa en ny motorcykel och få ett lån är inte möjligt för dig, köpa en begagnad motorcykel är ett alternativ. Om du inte har stor erfarenhet med motorcyklar, kan detta vara en farlig. De yttre plast lätt kan bytas ut för att dölja skador, så det är inte alltid uppenbart om en motorcykel har varit i en olycka. En skadad motorcykel är osäkra. Ett maskinhaveri i en bil brukar inte resultera i allvarlig skada eller dödsfall. Men med en motorcykel, kan faran vara allvarliga.
Faror

Säkerheten är ett problem med motorcyklar. Enligt National Highway Safety Traffic kommissionen, 2001 "... motorcyklister var ungefär 26 gånger så stor risk att dö i en krasch än någon som rider i en personbil, och är fem gånger så stor risk att skadas." Du kan vara den bästa ryttaren i din stad, men det betyder inte att skydda dig från andra fordon, liksom SUV kör rött ljus eller bilen som inte ser dig i sin blinda fläck.

Säkerhet, försäkring kostnader, svårigheter med köp, och högre än väntat totala köpeskillingen är alla giltiga och ofta oväntade skäl att inte köpa en motorcykel. Noga överväga varje punkt innan beslutet att köpa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106356.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.