Hur man lägger in en eftermarknad Seat på lager sätesskenorna

Medan de flesta anpassade motorcykel byggare kommer att ägna mycket av sin tid på att bestämma om go-snabba delar och system måla, kan sätet spela en stor roll i att lägga mer stil på den färdiga motorcykeln. Seat val varierar från den fjädrade stolar sett på många bobbers och helikoptrar till ett café racer ras-bike-inspirerade pucklar sits. Eftersom de flesta eftermarknaden säten inte inkluderar monteringsverktyg, måste du tillverka, svetsa eller bult fäste på motorcykelns rälsen lager sits. I slutändan, hur du monterar din plats mestadels beror på stilen i sätet, till motorcykelns ram och dina egna förmågor. Saker du behöver
hylsnyckel
Electric Bultar borra
Brickor
Nylon lås muttrar
Svetsutrustning
Visa fler instruktioner
Modell-Specifika säten
1

Undersök motorcykelns stolskenorna noggrant för att se hur beståndet stolen var monterad. De flesta modell-specifika eftermarknaden sätena är gjutna av beståndet stolens pan, vilket gör installationen enklare genom att erbjuda en nästan direkt swap genom att återanvända lager monteringsverktyg (tang, lås etc.).
2

Kontrollera positionerna av monteringsverktyg på båda sätena för att säkerställa att de är likartade. Om sätena är en komplett match, bult hårdvaran på plats med en hylsnyckel. Om några av de fästpunkter inte stämmer, skapar nya monteringshål för stolens hårdvara med en borrmaskin. Addera 3

Fäst sitsen till motorcykelns stolskenorna. Slip stolens tang i skåran på motorcykelns ram, som normalt finns under bensintanken, sedan sänka stolen på rälsen. Skruva fast sitsen på ramens fästpunkter med en hylsnyckel, eller tryck ner sitsen att stänga sadellåset s spärren
Universal Fiberglass Säten -. Café Racer eller Flat-Track Säten

4

Placera en remsa av 1/2-tums till 1-tums isolerande weatherstripping längs undersidan av sitsen för att ge en kudde mellan sätet och rälsen sits. Lägg det nya sätet ovanpå motorcykelns stolskenorna. Leta efter starka områden på ramen, exempelvis förstärkta sektioner av slang, att borra hål sits mount. Du kommer att behöva minst fyra fästpunkter, en i varje hörn, för att ge de mest solida grunden möjligt.
5

Drill direkt genom sätet och rälsen ramen vid utvalda punkter, med hjälp av en borrmaskin. Avlägsna sitsen från motorcykeln.
6

Spänn fast på motorcykelns stolskenorna hjälp av en uppsättning bultar, brickor och nylon låsmuttrar. Placera en bricka nära bultens huvud för att undvika sprickbildning glasfiber stolen, kör sedan bulten genom sätets skena. Slip annan bricka över änden av bulten och löst skruva en nylon låses. Dra åt bultarna och muttrarna helt när alla fyra uppsättningarna har installerats.
Bobber-Style Sprung ensamma Seats
7

Placera stolens ledade fäste på motorcykelns sätesskenor nära bensintanken. Kontrollera att det finns tillräckligt utrymme mellan den främre delen av sätet och bensintanken för att medge sätet att röra sig utan att röra tanken.
8

Drill åtminstone två hål genom monteringskonsolen och rälsen sätet med en borrmaskin, en på varje sida. Fäst fästet på sätesskenorna hjälp av en uppsättning bultar, brickor och nylon låsmuttrar. Placera en bricka nära bultens huvud, kör sedan bulten igenom fästet och sätesskenan. Slip annan bricka över änden av bulten och löst skruva en nylon låses. Dra åt bultarna och muttrarna helt när båda uppsättningarna har installerats. Som ett alternativ, kan du svetsa sätets fäste på ramen.
9

Skapa inlägg för stolens fjädrar, placerade på den bakre halvan av stolen, för att förhindra att fjädrarna glider sätesskenorna . Mark där fjädrarna gör kontakt med sätesskenorna, med en märkpenna. Lyft sitsen ifrån sätesskenorna. Borra ett hål genom de markerade områdena med en borrmaskin. Sätt ett par långa skruvar med brickor genom botten av sätesskenorna, sedan placera en bricka och en nylon låsmutter över änden av bultarna. Sänk stolens fjädrarna på den exponerade bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110417.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.