Hur du ändrar tändstiften på en 2006 Honda 450 TRX

För de flesta terrängfordon, är uppgiften att ersätta motorns tändstift så enkelt som att nå under bränsletanken och framskärm. Dock ställer Hondas 2006 TRX 450R dess motor direkt under bränsletanken, där det är dolt bakom framskärmen panelerna. För att byta tändstift, måste ATV fendrar och bränsletank tas bort helt och hållet. Även om uppgiften är relativt enkelt och kan fyllas med endast ett fåtal verktyg, avsätta tillräckligt med tid för att göra jobbet rätt. Saker du behöver
10 mm socket
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
Honda tändstiftsnyckel
16 mm tunnväggiga djup sockel
IFR7L11 Tändstift
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Frigör stolen, sitter under bakskärmen vid basen av stolen, med spaken sätet release.
2

Skruva av mul-board monteringsbultar, med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra plast trimma klipp ut från framsidan av mul-skivor, och sedan ta bort de mul-brädor från ATV.
3

Demontera strålkastaren locket från framskärmen panelerna. Dra bossarna under den övre kanten av locket ur kragarna inbyggda i skyddspanelema. Dra locket uppåt för att frigöra dess flikar från framskärmen s slots.
4

bort båda framskärm paneler. Skruva loss fästskruvarna från övre och undre kanter skyddspanelema, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra ut plast trimma klipp från de övre kanterna av skyddspanelema, dra sedan skyddspanelema bort från ATV.
5

bort bakskärmen. Lossa båda bultarna längs ovansidan av den bakre stänkskärmen, som ligger på varje säte skena, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Skruva loss alla sex skruvarna från botten av bakskärmen, tre på varje sida, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bossarna på framsidan av bakskärmen ur ramens montering genomföringar. Lyft bakskärmen bort av ATV.
6

Ställ ventilen bränsletanken, placerad under den vänstra sidan av tanken, att "Off". Skruva loss ventilspaken skruven med en stjärnskruvmejsel, dra sedan i spaken och bränslekranen ytplåt bort av bränslekranen. Dra bränsleledningen bort från ventilens utlopp. Skruva av monteringsbultar från båda sidor av bränsletanken, med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Haka loss spännbanden från botten av bränsletanken. Lyft bränsletanken bort av ATV att komma åt tändstiftet.
7

Dra tändhatten bort från tändstiftet. Blås bort smuts och skräp från tändstiftshålet, med hjälp av en kompressor. Skruva loss tändstiftet ur motorn, med Honda tändstiftsnyckel ingår i ATV verktygslåda. Alternativt kan en 16 mm tunnväggig djupa socket och en socket förlängning användas för att skruva ur tändstiftet.
8

Skruva en ny IFR7L11 tändstift i motorn, antingen med Honda tändstiftsnyckel eller en 16 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra fast tändstiftet till 17 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Anslut tändhatten på änden av tändstiftet.
9

Montera bränsletanken på ATV ram. Skruva fast bultarna på plats på båda sidor av tanken, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Haka fast spännbanden på sockeln av bränsletanken. Tryck bränsleledningen på bränslekranen utlopp. Sätt tillbaka bränslet tallriksventilytan och spaken, skruva sedan spaken skruva fast med en stjärnskruvmejsel.
10

Lay bakskärmen över ATV ram. Skjut bossarna på framsidan av fender i ramens montering genomföringar. Skruva den övre fästskruvarna i sätesskenorna, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Skruva alla sex nedre bultar i ATV ram, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.
11

Montera den högra panelen framskärm på ATV. Tryck trimma klipp i den övre kanten av skyddspanelen att säkra det på plats. Skruva fast bultarna i toppen och botten av skyddspanelen, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Sätt tillbaka den vänstra panelen framskärm, enligt samma metod.
12

Skjut flikarna på baksidan av strålkastaren locket i spåren på toppen av båda framskärm paneler. Skjut bossarna på toppen av locket i kragarna inbyggda i framskärmen panelerna.
13

Håll mul-brädor mot ATV. Skruva den övre fästskruven på plats, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel, följt av de nedre bultarna. Tryck plast trimma klipp i framsidan av foten-boards.
14

Skjut sitsen hakar fast under botten av bränsletanken, sänk sätet på ATV rambalkar. Tryck ner på baksidan av sätet för att låsa den på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111111.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.