Hur Dra kedjan på en Yamaha Raptor

Medan de flesta ATV förlita sig på en axel driven transmission, använder Yamahas Raptor 660 en kedja och drev drivsystem till makten den över ojämn terräng. Som Raptor var utformad främst som en sportig maskin, tillåter användning av en kedja dess ryttare att snabbt ändra ATV acceleration och hastighet genom att byta endera eller båda dreven. Dock kommer kedjan sträcka över tiden och så småningom glida av kedjehjulen. För att förhindra detta är en uppsättning av kedjespännaren inbyggda i den bakre svingarmen används för att återföra kedjan till en optimal spänning för de flesta ridning miljöer. Saker du behöver
Jack
Jack står ruler eller måttband
Hylsnyckel
14 mm hylsa
12 mm fast nyckel
12 mm skiftnyckel
Vridmoment skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft ATV bakhjul från marken, med hjälp av en domkraft placerad under motorn. Stöd ATV ram med pallbockar.
2

tag i kedjans övre strängen mellan de främre och bakre kedjehjul. Mät kedjans slack, med hjälp av en linjal eller måttband, genom att trycka nedåt på den kedjan, sedan lyfta kedjan så långt det kommer att röra sig. Helst ska kedjan ha ett utbud av rörelse mellan 1.18 inches till 1,77 inches.
3

Snurra bakhjulen tills navmuttrarna på höger sida av den bakre svingarmen är synliga genom hål skärs i den bakre bromsskivan. Lossa navmuttrarna, med hjälp av en hylsnyckel en en 14 mm hylsa.
4

Lossa kedjan muttrarna justerskruvar lås på båda sidor av den bakre svingarmen, som vetter mot motorn, med användning av en 12 skiftnyckel mm halvmåne.
5

Vrid båda bultarna kedjespännaren, med hjälp av en hylsnyckel och en 12 mm hylsa medurs för att lossa kedjan, eller moturs för att spänna kedjan. Vrid skruvarna i jämna belopp för att hålla bakhjulen linje. Kontrollera kedjans slack periodvis, som beskrivits ovan, och göra justeringar tills kedjan slack är mellan 1.18 inches till 1,77 inches.
6

Kontrollera den bakre hjulinställning, använder polariseringsspåren skurna i båda sidorna av svingarmen och de båda bakre nav axel. Justera den tätaste sidan av bakaxeln, med hjälp av bultar kedjespännaren, tills båda bakaxeln nav indikatorerna är ställda med motsvarande svingarmens hack.
7

Kontrollera kedjeslack igen, såsom beskrivits ovan. Spänn kedjan muttrarna justeringsfötter lås mot svingarmen, med en 12 nyckel mm halvmåne, om kedjan slack är mellan 1.18 inches till 1,77 inches. Justera kedjan, som behövs, om kedjan slack är inte inom angivet intervall.
8

Dra de bakre navmuttrarna till 65 foot-pounds, med en momentnyckel och en 14 mm hylsa.

9

bort stödbenet och sänka ATV bakhjulet på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111468.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.