Hur man tar bort framhjulet på en Honda motorcykel

Ta bort framhjulet från din Honda motorcykel är en uppgift som du så småningom kommer att behöva utföra någon gång eller annan. I de flesta fall, kommer hjulet behöver tas bort för en enkel däckbyte eller att utföra reparationer på motorcykelns framgaffeln. Även framhjulet är oftast omgiven av framskärmen, bromsok och framgaffeln, ska endast ett fåtal objekt tas bort i processen. Bortsett från en motorcykel-specifik stativ eller jack, behöver du bara vanliga handverktyg för att slutföra denna uppgift. Saker du behöver
10, 14 och 22 hylsor mm
Hylsnyckel
Fork klämställning eller motorcykel jack
bungee rep sälja Grease
Momentnyckel
Show Fler Instruktioner
1

parkerar motorcykeln på cykelställ. Lossa främre axelbulten placerad på höger gaffelbenet, med användning av en 22 mm hylsa. Lossa de främre bultarna axliga nypa ligger på botten av gaffelbenen, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lossa bromsok bultar, med hjälp av en 14 mm hylsa.
2

Lyft motorcykelns framhjul från marken, med hjälp av en hiss gaffel klämma eller en motorcykel jack.
Sida 3

Skruva den främre bromsok montering bultar, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel. Skjut bromsok, eller bromsok, utanför de främre gaffelbenen och frambromsen rotorn. Häng bromsoket från styret, med ett bungee rep.
4

Skruva framaxeln blixt från höger gaffelben, med hjälp av en 22 mm insexnyckel. Dra framaxeln ut från vänster gaffelben, sedan sänka det främre hjulet till marken. Avlägsna hastighetsmätarskruven från vänster sida av hjulet, för hand, om sådan finns. Dra hjulet distanser från båda sidor av hjulet.
5

Placera hjulet distanser mot lagren på båda sidor av hjulet. Placera hastighetsmätarskruven mot vänster hjul spacer.
6

Coat framaxeln med fett, skjut det sedan genom vänster gaffelben. Lyft in framhjulet i stället mellan gaffelbenen, tryck sedan den främre axeln genom hjulet och in i höger gaffelben.
7

Skruva framaxeln bulten på den högra änden av framaxeln, med hjälp av en 22 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt vänster gaffel bultarna ben nypa till 16 foot-pounds, med hjälp av en 10 mm hylsa och en momentnyckel. Dra åt framaxeln bulten till 56 fot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Dra rätt gaffel bultarna ben nypa till 16 foot-pounds, med hjälp av en 10 mm hylsa och en momentnyckel.
8

Skjut den främre bromsok, eller bromsok, på plats över den främre bromsen rotorn. Skruva bromsok bultar i den främre bromsok och gaffelben, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bromsok montering bultar till 22-33 fot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
9

ner motorcykeln från gaffeln klämställning eller motorcykel jack. Sänk motorcykeln på sin cykelställ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106397.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.