Motorspecifikationer för en Triumph 500cc

Brittiska företaget Triumph har producerat motorcyklar sedan början av 20-talet. Triumph producerat några av de mest fashionabla motorcyklar tillgängliga under 1960. The Triumph Daytona, listad som en 500-kubik-centimeter (cc) motorcykel, har en utformning som syftar till enkelhet och makt. Triumph Motorcycles såsom Daytona blev en del av den populära kulturen av 1960-talet. Motorspecifikationer

1966 Triumph Daytona presenterade en 490 cc, tvåcylindriga, fyrtakts motor. Motorn hade ett kompressionsförhållande på 9 till 1 och en luft kylsystem. Den hade en cylinderborrning av 2,7 inches och en kolv stroke av 2,5 inches. Denna motor skulle kunna producera maximalt 39 hästkrafter under drift vid 7400 varv per minut (rpm). Standarden överföring av 1966 Triumph Dayton var en fyra-växlad manuell som hade en kedja slutväxeln.
Ventilmekanism Information

Detta hade en enkel överliggande kamaxel kontrollera dess fyra ventiler. Två Amal förgasare injicerade förbränningen blandningen i insugningsventilerna hos cylindern. De stryp borrning som tog i luften för förgasaren hade en diameter av 1 tum. Motorcykeln hade en mekanisk rivstart tändsystem.
Fjädring, Bromsar och Tire Information

Den främre hjulupphängningen av 1966 Triumph bestod av teleskopiska hydrauliska gafflar . Den bakre upphängningen var en olje-dämpade hydrauliska svingarmen. De främre bromsarna innefattade två ledande skor med en diameter på 8 inches. Den bakre bromsen bestod av en enda sko med en 7-tums diameter. Den framdäcket hade ett aspektförhållande av 3,25 till 1, och den främre kanten hade en diameter av 19 inches. Den bakre däcket hade ett bildförhållande på 4 till 1, och den bakre kanten hade en diameter av 18 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110099.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.