Hur byta däck på en '03 CBR

Däck spela en viktig roll i en 2003 Honda CBR: s förmåga att upprätthålla tillräcklig dragkraft vid högre hastigheter och under extrema manövrar. När däcken börjar att bära, de producerar en smart, nästan oljig känsla som snabbt kan urholka ditt självförtroende på vägen eller banan. Även om du kan ha din lokala Honda återförsäljare ändra dina CBR: s däck, kan du ändra dina egna däck med verktyg som du kanske redan äger. En främre och bakre stativet krävs, men den initiala investeringen kommer att betala sig efter din första däckbyte. Saker du behöver
Hylsnyckel 12, 22 och 36 hylsor mm
10 mm skiftnyckel
Fram och bak står
Schrader ventil skiftnyckel
Bead bryta klämma
Tire strykjärn
Air kompressor
Visa fler instruktioner
Wheel Removal
1

Lossa hjulets axel mutter, med hjälp av en hylsnyckel utrustad med en 36 mm hylsa för bakaxeln eller en 22 mm hylsa för framaxeln. Lossa bromsoket bultar på båda sidor om det främre hjulet eller på höger sida av bakhjulet, med hjälp av en hylsnyckel utrustad med en 12 mm hylsa.
2

Lossa främre bultarna axle nypa på botten av båda gaffelbenen med en 10 mm nyckel. Hoppa över detta steg om du bara tar bort bakhjulet.
3

Lossa muttrarna på bultarna kedjespännaren på båda sidor av bakhjulet med en 10 mm nyckel. Vrid båda justeringsskruvarna moturs med en 10 mm skiftnyckel för att lossa den bakre kedjan, dra sedan av kedjan från bakdrevet. Hoppa över detta steg om du bara tar bort framhjulet.
4

Lyft önskade hjulet med en främre eller bakre stativet. Ta bromsok bultar och differentialbroms muttern helt, med hjälp av lämpliga sockets. Lyft bromsok utanför broms rotorer och bort från hjulet.
5

Dra ut axeln från hjulet och framgaffeln eller bakre svingarmen. Sänk hjulet på golvet och rulla bort från motorcykeln.
Däck Ändra
6

Markera rotationsriktning på hjulets fälg med en krita. Skruva av plastlocket från däckets ventilskaftet, ta sedan bort stammen är ventilen med en Schrader ventil skiftnyckel. Låt däcket att tömma helt, sedan bryta däckets pärlor - tätningen mot sidorna av hjulet - en pärla bryta klämma
7

Lägg hjulet på sidan och tryck på däcket. bort från den övre kanten på hjulet. Sätt två däck strykjärn mellan de övre kanterna av däcket och hjulet, placera en på en 10 position klockan och den andra på en 2 klockan. Tryck på båda däck strykjärn ner mot mitten av hjulet för att lyfta en del av däcket från fälgen.
8

Håll ett däck järn på plats och långsamt släppa den andra. Flytta den fria däck järn vidare längs däcket och tryck ner den mot mitten av hjulet. Upprepa tills hela övre halvan av däcket har tagits bort från hjulet.
9

Skjut ett däck järn i den nedre kanten av däcket och häng den över den övre kanten av hjulet. Dra däck järn mot dig tills däcket poppar av hjulet helt.
10

Fastställa nya däcket över hjulet, matchar riktningspilen tryckt på däckets sidovägg med hjulets rotationsriktning. Rikta den vita pricken på däckets sidovägg med hjulets ventilspindeln.
11

Tryck ned på däcket för att placera en del av däckets nedre halvan på hjulet. Slip ett däck järn mellan däcket och den undre kanten av hjulet. Skjut däcket järnet bort från hjulet för att dra däcket på plats. Upprepa tills den nedre halvan av däcket sitter, tryck sedan den övre halvan av däcket mot den övre delen av hjulet. Seat den övre halvan av däcket, med samma metod.
12

Ställ däckets däckfoten mot hjulet med tryckluft. Fyll däcket genom den tomma ventilskaftet tills pärlorna pop två gånger och sedan låta däcket att tömma något. Skruva fast ventilen in ventilspindeln med en Schrader ventil skiftnyckel. Fyll på däcket med tryckluft till rätt däcktryck.
13

tillbaka hjulet på din CBR.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110309.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.