Vad är ett Derby Cover?

En derby lock är en metallplatta, vanligen tillverkade av stålplåt, används för att täcka kopplingen av motorcyklar. Dess främsta verktyg är att skydda arbetet i kopplingen från eventuellt skadligt damm och andra möjliga föroreningar. Custom Design

Specialdesignade derby plattor är ganska vanligt på Harley Davidson motorcyklar, eftersom de främjar individualitet och fri ande i samband med dessa maskiner. Designen ingraverat på plattan är vanligtvis väljs av cykelns ägare med särskild symboliskt uttryck i åtanke. Till exempel, om ryttaren är en die-hard Harley aficionado, det finns ett brett utbud av krom derby plattor graverad med diverse Harley gradbeteckningar. Den klassiska Derby locket är gjort av enkla släta färdiga krom fria från gravyrer.
Modeller och priser

Normalt derby täcker erbjuds i tre hål eller fem-hål modeller, beroende på specifikationerna för cykeln den kopplas till. Den fem-hål locket är tänkt att erbjuda mer hållbarhet och skydd (Wilson och Rafferty, 2001). Eftersom det finns ett brett sortiment av derby täcker att välja mellan finns det också ett stort antal priser. Nedre änden täcker gå för runt $ 7, medan de högre ändsköldarna kan få så mycket som $ 400, särskilt om de är guldpläterade och betjänar andra funktioner, som t.ex. innehav registreringsskyltar.
Essential Utility

Sedan derby täcker är beläget i en lättillgänglig del av cykeln, de är relativt enkla att byta. Cycle mekaniker måste alltid ta bort derby luckan vid kontroll av inre mekanismer transmissionen. Till exempel, för att kontrollera om de slänger ut lagren behöver bytas, är det viktigt att ta bort derbyt locket först. Om av misstag, är det derby täcker inte återinstalleras eller är skadad, kan arbetet i transmissionen allvarligt äventyras. Ett vanligt misstag som cyklister gör, enligt Woodring och kärlek (2006), är byte av o-ringen under en skev derby lock utan byter skal. Författarna visar att en skev lock kan vara lika illa som en skadad man, eller i vissa fall, som inte har någon alls. Addera Etymologi

ursprung av derby locket är svårt att identifiera. Uttrycket "Derby lock" finns inte med i Oxford English Dictionary. Det kan ha fått sitt namn efter den derby hatten som också var en prydnad för uttryck. Denna hypotes är mycket troligt eftersom de första Harley Davidsons tillverkades ungefär samtidigt som derby hattar var på modet i USA och bars av några excentriskt påkostade individer som deltog i Kentucky Derby hästkapplöpning.
Överväganden

Sedan derby täcker finns i så många olika utföranden, kan det vara svårt att välja en som är perfekt för dig. Om du inte gillar att följa flocken, skulle en bra idé vara att designa din egen och få den anpassade ingraverat. Det finns flera derby täcker gravörer på internet som vem som har lång erfarenhet av att hantera den här produkten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106352.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.