Hur Oil en motorcykel luftfilter

Eftermarknad, kan rengöringsbara luftfilter vara en enorm fördel för ivrig motorcyklist. Bortsett från att eliminera den extra kostnaden för att ersätta fabriken utfärdat filter papper luft, rengöringsbara filter ger ofta en ökning av prestanda på grund av den extra luftflödet in i motorn. Men dessa filter kräver ett regelbundet underhåll regemente, som innefattar tillämpning av en klibbig olja som fällor smuts och skräp. Processen är ganska enkel och kan gå en lång väg att förlänga livslängden på filtret och din motorcykel. Saker du behöver
luftfilter rengöringsspray
Luftfilter olja
Vatten
Visa fler instruktioner
1

Ta bort luftfiltret från din motorcykel och skaka ut så mycket smuts och skräp från filtrets veck som möjligt. Knacka sidorna av filtret lossnar större bitar.
2

Applicera ett luftfilter rengöringsspray till båda sidor av luftfilter, vilket gör att rengöringsmedlet helt mätta filter media. Låt medlet tränga luftfiltermediet helt genom att låta den vila i 10 minuter.
3

Skölj luftfiltret, från insidan ut, med ett lågt tryck ström av rent vatten. Tvätta bort eventuell kvarvarande smuts från luftfiltret medier. Skaka luften filtrera ut att ta bort så mycket vatten som möjligt och lufttorka filtret.
4

Lay luftfiltret på sin inre yta. Applicera en tunn sträng av luftfilter olja till kronan i varje veck hos filtermediet yttre yta. Låt filtret resten. Tillåt 20-30 minuter för oljan att tränga in i filtermediet.
5

Vänd på luftfiltret över och inspektera den inre ytan av filtrets veck. Medierna bör visas som en enda ensartad färg, beroende på färgen på oljan. Eventuella ljusa fläckar i filtret precisera områden som kräver extra touch-up.
6

Applicera ytterligare olja till alla områden av luftfilter som inte är helt oljad och låt oljan tränga i 20 minuter. När luftfiltret är tillräckligt oljad, installera filtret i din motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106883.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.