Vad betyder kubikcentimeter betyda för en motorcykel?

När du köper en ny bil, det finns alltid många fler att förstå. Varje aspekt av motorn har ett numeriskt värde, var och en med sin egen måttenhet. En siffra som är förvirrande för den icke-motorcykelentusiasten är kubikcentimeter (cc). Vad är en kubikcentimeter?

En kubikcentimeter är en tredimensionell mätning av volym. I matematik denna siffra skulle kunna kallas kubik centimeter eller centimeter till makten av tre. En fyrkantig kub med måtten 1 centimeter på varje sida är lika med en kubikcentimeter.
Relation till motorcyklar

För motorcyklar, kubiska cnetimeters, eller CC, hänvisar till storleken av motorn, på samma sätt liter gör till en bil. I reala termer är det mängden av luft-bränsleblandningen förskjuts varje gång kolven fullbordar en fullständig svängning. Det är denna siffra som är putsade över motorcyklar chassi, karosseri och reklammaterial för att ge människor en uppfattning om hur stora och kraftfulla motorn är.
Vad betyder det?

Ju högre siffra, desto snabbare går det. Om en motor förskjuter 50 kubikcentimeter bränsle-luft blandas varje gång kolvarna pendlar, kommer det att vara långsammare än en motor undan 1000 kubikcentimeter under en rotation. Detta beror på att mer bränsle bränns, producerar höga varvtal som överförs till vägen via däcken. Ju högre cc numret, desto kraftfullare cykeln, vilket resulterar i snabbare acceleration och högre toppfart.
Konvertering till Liter
p Det är ganska enkelt att konvertera kubisk centimeter, som används för motorcyklar, till liter, används för bilar. Det finns 1000 kubikcentimeter till en liter, så en 2,6 liters motor är 2600 cc.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111177.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.