Yamaha Kodiak oljefilter Installation

Yamahas Kodiak ATV-serien används två olika typer av oljefilter genom åren. Fram till 2000 använde Kodiak ett inre element-typ filter som var inrymt bakom en lucka på höger sida av motorn. Sedan dess har Yamaha bytt till en spin-on fordons-typ oljefilter att underlätta utbyte. Båda typerna av oljefilter kan bli igensatt med olja slam och skräp över tid, så småningom svälter motorn på olja om de lämnas oförändrade. Saker du behöver
Oljetråg
21 mm socket
Hylsnyckel
Cap-typ oljefilternyckel
5 mm insexnyckel
Tre liter, 10W-30 motorolja
Momentnyckel
Oljefilter
Shop handdukar
Funnel
Visa fler instruktioner
1

bort sitsen från ATV, med spaken placerad på den bakre delen av sitsen. Ta bort plast motorhuvar från båda sidor av ATV. Dra bossarna vid det övre hörnet av panelerna, nära basen av bränsletanken, ut ur kragarna inbyggda i den bakre stänkskärmen. Dra täcket mot baksidan av ATV tills flikarna på framsidan av omslagen är fria från framskärmen.
2

i parkeringsbromsen, med shifter-spaken. Starta ATV motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter att värma motoroljan. Stanna motorn, låt den svalna i 10 minuter.
3

Avlägsna avtappningspluggen från botten av vevhuset, med hjälp av en 21 mm hylsa och en hylsnyckel. Tappa av oljan i en olja tråget.
4

Ta bort oljefiltret från vänster sida av motorblocket, med ett lock-typ oljefilter, om du arbetar på en 2000 eller nyare Kodiak modell. Tidigare modeller använder en intern filterelement. Ta bort oljefiltret locket från höger sida av motorblocket, ovanför bältet locket, med en 5 mm insexnyckel. Dra bort luckan från vevhuset, noga med att inte Vik oljeslangar fäst till locket. Dra hållarfjädern, tvättmaskin och oljefiltret ur motorn.
5

För 2000 eller nyare Kodiak modeller, belägga nya oljefiltret packning med 10W-30 motorolja, skruva sedan oljan filtrera på motorns vevhus för hand. Dra åt oljefiltret till 12 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
6

För 1999 och äldre modeller, päls packningarna på båda sidor av oljefiltret med 10W-30 motorolja, då tryck filtret in i den högra sidan av motorn. Placera brickan och fjädern i den yttre ytan av filtret. Sätt tillbaka oljefilterlocket, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra åt oljefiltret bultarna till 12 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
7

Rengör oljeavtappningspluggen med en handduk, och sedan skruva in den i botten av vevhuset för hand. Dra åt avtappningspluggen till 17 foot-pounds, med hjälp av en 21 mm hylsa och en momentnyckel.
8

Skruva av oljepåfyllningslocket från den vänstra sidan av motorns vevhus. Fyll motorn med 2,4 liter 10W-30 motorolja, med hjälp av en tratt. Skruva på oljepåfyllningslocket på plats för hand.
9

Starta ATV att cirkulera oljan hela motorn. Låt ATV tomgång på plats under tre minuter, sedan stanna motorn och låt oljan nöja ytterligare fem minuter.
10

Kontrollera oljenivån, med mätstickan bifogas oljepåfyllningslocket. Häll 1 till 2 dl 10W-30 motorolja i motorn om oljenivån är under mätstickan nedre märket. Rengör mätstickan med en handduk, och skruva oljepåfyllningslocket på plats om oljenivån är mellan mätstickan övre och lägre betyg.
11

tillbaka motorn täcker. Skjut flikarna på framsidan av omslagen till framskärmen s slots. Tryck bossarna på omslagen "övre hörn i bakskärmen s genomföringar. Sätt tillbaka sätet på ATV. Tryck nedåt på baksidan av sätet tills stolen klickar snabbkopplingsarmen på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111147.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.