Hur man rida en motorcykel för nybörjare

Get på att motorcykel och rida. Dessa stora cyklar kan se skrämmande för en nybörjare, men med några tips, kan du vara avstängd och ridning och med tiden av ditt liv. Tricket är att få bekanta sig med motorcykeln först och vara förtrogen med alla dess operativa delar. Instruktioner
1

Upp på motorcykeln. Stå på vänster sida. Håll i styret och lyft ditt ben över sätet. Balans med fötterna och kontrollera justeringar av speglar, fotstöden och kugghjul.
2

bromsa och gasa med höger hand. Vrid greppet eller gasreglaget på styret så att handleden går ner mot dig för att accelerera. Har en lätt touch så att du inte åker ut ur kurvan i en wheelie. Dra i spaken för att tillämpa frambromsen. Använd höger fot för att engagera de bakre bromsarna, men dessa används mer för krypfart och övergångar.
3

använda kopplingen för att byta växel. Kopplingen är spaken vid grepp för vänster hand. Dra in kopplingen med mjuka långsamma rörelser för att sätta motorcykeln in och ut ur neutral.
4

Shift med vänster fot genom att föra spaken nedåt och uppåt. De flesta motorcyklar har en man ner, fem upp skiftande mönster. I grund och botten din fot kommer att flytta ner till första växeln och uppåt i steg för neutral till andra och ner till femte växeln. Leta efter en "N" att lysa grönt på mätaren när du får den i neutralläge. Det kan ta lite övning, men du får en känsla för det snabbt.
5

Starta motorn. Fäll ned kill switch till "på" vrid nyckeln till "tändning" eller till höger. Tryck på startknappen med tummen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106141.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.