Hur man installerar ett bakhjul på en 1200 Goldwing

För de flesta människor, är den svåraste delen av demontering och montering av ett bakhjul på en Honda Goldwing 1200 räkna ut hur man får av hjulet av motorcykelns slutliga drevet. Lyckligtvis är det inte så svårt ett jobb som det verkar. När den bakre axeln tas bort, kan hjulet helt enkelt dras av av den slutliga enheten. Vissa modeller, såsom Interstate och Aspencade, ring för avlägsnande av vänster sadelväska och bakskärm innan du tar bort bakhjulet. Även om detta inte lägga till arbetet, är uppgiften en ganska okomplicerad affär. Saker du behöver
10, 12, 14 och 18 hylsor mm
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
Jack
bungee stubin
Momentnyckel
delar på rengöringsspray Shop handdukar
Moly 60 fett
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den vänstra sadelväska från motorcykeln. Öppna sadelväska lock och ta bort skruvarna från väskans insida vägg, med en stjärnskruvmejsel. Dra sadelväska bort från ramen något, sedan nå runt sadelväska och lossa dess elektriska kontakten från motorcykelns ledningsnät. Avlägsna Fenders bultar med en 10 mm hylsa, dra sedan bakskärmen bort från ramen.
2

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står att höja bakhjulet från marken. Stötta bakhjulet med en domkraft placerad under svingen. Skruva både bakre stötdämparna 'nedre bultar med en 14 mm hylsa och hylsnyckel, vrid sedan stötdämparna ur vägen och knyta dem till ramen med bungee stubin.
3

Höj bakhjulet med domkraften tills den bakre axeln ligger ovanför det högra ljuddämparen. Skruva av bakaxelns låsmuttern med en 18 mm hylsa. Lossa axeln nypa bulten på vänster sida av swing arm med en 12 mm hylsa. Placera en skruvmejsel i hålet på vänster sida av bakaxeln, dra axeln ur baksvingen, bakhjul och bromsok fästet. Dra kragen ut från mellan swing arm och bromsok fästet.
4

Lyft bromsoket och dess fäste bort av bakhjulet och broms rotor. Stöd bromsok fäste på ramen med ett gummiband för att undvika skador på bromsledningen. Dra hjulet från den slutliga drevet på höger sida av swing arm och sänk ner den till marken.
5

Dra kragen ut från den vänstra sidan av hjulet. Sprid ett lager Moly 60 fett till lagren på båda sidor av bakhjulet. Sätt tillbaka hjulet kragen i hjulet. Rengör motorcykelns slutliga splines drevet, placerade på höger sida av swing arm, med delar rengöringsspray. Torka torrt med en handduk, och sedan belägga splines med Moly 60 fett.
6

tillbaka bakhjulet, bromsok och bakaxel på swing arm, efter den omvända metoden för borttagning. Dra åt bakaxelns mutter till 69 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt nypa bulten på vänster sida av swing arm till 20 foot-pounds med en 12 mm hylsa och en momentnyckel
7

Lyft den bakre svingarmen och hjul med en domkraft tills den bakre chock absorbenter 'nedre fästen kan fästas mot svingarmen. Sätt stötdämparinfästning bultarna med en 14 mm hylsa. Dra den vänstra bulten till 51 mul-pounds och den högra bulten till 17 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
8

tillbaka bakskärmen på ramen. Dra åt Fenders bultar med en 10 mm hylsa. Håll vänster sadelväska mot motorcykelns ram. Skruva sadelväska fästskruvar igenom väskans insida vägg och in i ramen med en stjärnskruvmejsel. Anslut sadelväska elektriska kontakten till motorcykelns ledningsnät, stäng sedan sadelpåse lock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110251.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.