Hur att lappa ett motorcykeldäck

I en perfekt värld skulle alla vägar vara platt och fritt från skräp. Tyvärr är de vägar som finns i den verkliga världen fylld med spikar och andra diverse flotsam som så småningom skulle kunna åstadkomma förödelse på en motorcykel däck. När ett däck punkteras, är en motorcyklist ofta lämnas strandsatta tills hjälp anländer i form av en bärgningsbil. Detta skulle kunna undvikas med en tillfällig däck lapp kit, som möjliggör ett ordentligt förberedda motorcyklist att göra sin väg till en motorcykel affär för att ha skadat däck bytas. Saker du behöver
Däck patch kit
Motorcykel verktygslåda
Visa fler instruktioner
1

lokalisera orsaken till din punktering. Skjut motorcykeln framåt att rulla hjulet tills du hittar spik, skruv eller annat vasst föremål som har punkterat däck. Titta även för sekundära objekt som kan orsaka problem när däcket har lappat, såsom röta sprickor, sprickor i däcket eller en skadad ventilspindeln.
2

Ta bort den felande föremålet från däcket . Om däcket punkteras av en skruv, använd skruvmejseln i motorcykelns verktygssats för att skruva loss skruven. Försök att undvika skador på däcket ytterligare genom att dra objektet rakt ut av punkteringen om det inte är absolut nödvändigt att göra något annat. Addera 3

Borsta bort så mycket av smuts och stenar som omger punktering för hand. Använda däcket patch satsens rasp, förbereda stickstället för pluggen s införande i däcket. Sätt rasp och dra in och ut ur stickstället för att skapa en ren öppning för pluggen att följa.
4

Ansök gummi cement från däcket patch kit på sidorna av rasp. Sätt rasp i stickstället igen, arbetar raspen in och ut ur däcket att tillämpa cement till öppningen i däcket.
5

Ta bort den skyddande omslag från däckets kontakt. Coat kontakten med gummi cement och använd T-handtag plug verktyg för att sätta in kontakten i stickstället. Sätt i kontakten helt.
6

Dra ur kontakten verktyget sakta ur däcket med en vridande rörelse för att dra ur kontakten delvis ur stickstället. Dra verktyget rakt ut från stickstället gång en halv tum av plug sticker ut från däcket.
7

Pumpa upp däcket med satsens blåsa verktyg och CO2 patroner. Skruva fast patronen i verktyget och tryck den mot ventilskaftet att börja inflationen. Byt ut bläckpatroner som behövs tills däcket är helt uppblåst. Klipp av den utstickande överskottet från kontakten med rakblad medföljer satsen.
8

Rida din motorcykel försiktigt till närmaste mc butik för ett däckbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107072.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.