Hur byta olja på en 2001 Buell Blast

Buell s 500-cc Blast var en liten och lätt att rida motorcykel som introducerade många ryttare runt om i världen för att de tvåhjuliga sport sedan den infördes 2000. Den 2001 Blast P2 var i stort sett oförändrad jämfört med föregående år, att förlita sig på sin encylindrig motor och växellåda för att ge tillräckligt med ström för att tillfredsställa de flesta ryttare. På grund av sin enkelhet, krävde Blast minimalt underhåll som kallas för motor och transmission oljebyten varje 5000 miles. Trots att jobbet är ganska okomplicerad, måste en del av motorcykeln demonteras för att dränera och fylla båda vätskorna. Saker du behöver
Bakre svingarm stativ
stjärnskruvmejsel
14 mm flex-head socket
Hylsnyckel
1/2- och 5/8-tums uttag
Tänger
Oljefilternyckel
Oljefilter
Shop handdukar
två liter, 20W-50 mc-specifika motorolja
Funnel
Momentnyckel
Torx T-27 skruvmejsel
en liter , 75W-90 transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Starta din Blast och låt den gå på tomgång i stället för 3 till 5 minuter för att värma motoroljan. Stanna motorn och låt den svalna i ytterligare 10 minuter.
2

Montera Blast på en bakre svingarm stativ att stötta motorcykeln i vertikalt läge. Skruva ur oljestickan från Blast s ram, placerad mellan bränsletanken och styret, för hand.
3

bort sätet, med hjälp av spärren under den vänstra sidan av den bakre kåpan . Lossa kablarna från batteriet, som börjar med den svarta minuskabeln, följt av den röda pluskabeln, med en stjärnskruvmejsel. Lyft ut batteriet ur motorcykelns ram.
4

Skruva den vänstra fotpinnen bracket nötter, som ligger inom ramen vänstra skena, med hjälp av en 14 mm flex-head socket och en hylsnyckel. Dra fotpinnen fästet aning bort från motorcykeln och skruva loss olje dräneringsslangen-bulten från insidan av fästet, med en 1/2-tums socket och en hylsnyckel.
5

Placera ett spilloljekärl under olje tömningsslangen och vevhus vent slangen. Lossa fjäderklämmor fästa avtappningspluggarna till ändarna på båda slangarna, med en tång. Dra ut avtappningspluggarna, för hand, och tappa ur motoroljan i din Oljetråg. Låt oljan rinna i minst 10 minuter eller tills oljeflödet har reducerats till en rännil. Skjut dräneringspluggarna i oljan tömningsslangen och vevhusventilationen slangen, dra sedan fjäderkramporna på plats med en tång.
6

Flytta din spilloljekärl på framsidan av motorn och ställ in den nedan den cylindriska oljefiltret. Skruva av oljefiltret, med hjälp av en hylsnyckel och ett oljefilter uttag. Placera oljefiltret i din dräneringskärlet och låta eventuella kvarvarande olja rinna. Torka av oljefiltret monteringsplattan ren med en trasa när det har använts.
7

Sprid ett tunt lager 20W-50 mc-specifika motorolja runt den nya oljan filtrets packning. Skruva på oljefiltret på motorn, för hand, tills oljefiltret packningen sitter mot motorn, dra åt oljefiltret ytterligare tre fjärdedelar av en sväng.
8

Fyll oljetanken med 1.5 liter 20W-50 mc-specifika motorolja genom påfyllningsröret mellan styret och bränsletanken, med hjälp av en tratt. Ta bort tratten och skruva fast oljestickan på plats, för hand.
9

Flytta din spilloljekärl direkt under motorn. Skruva överföring oljeavtappningsplugg från botten av vevhuset, med en 5/8-tums socket och hylsnyckel. Tappa av växellådsolja i din tråget. Torka avtappningspluggen med en handduk, och sedan skruva avtappningspluggen i vevhuset, för hand. Dra åt avtappningspluggen till 18 foot-pounds, med en momentnyckel och en 5/8-tums socket.
10

Ta bort locket kopplingen inspektion från transmissionen, som ligger på vänster sida av motorn , med en Torx T-27 skruvmejsel. Häll upp till en liter 75W-90 transmissionsolja i transmissionen. Avbryt påfyllningen överföringen när oljenivån har stigit till botten av kopplingen membranfjädern, synlig genom kopplingen inspektionslucka. Sätt tillbaka locket kopplingen kontroll, med hjälp av en Torx T-27 skruvmejsel.
11

tillbaka slangen olja drain och vevhus slangen på vänster fot peg fäste, med en 1/2-tums socket och en socket skiftnyckel. Sätt tillbaka vänster fäste fotpinnen på ramens vänstra skena, med hjälp av en 14 mm flex-head socket och en hylsnyckel. Dra foten muttrarna peg fäste till 35 foot-pounds, med en momentnyckel och en 14 mm flex-head socket.
12

Sänk batteriet i dess fack mellan de båda stolskenorna. Fäst den röda pluskabeln till batteriet, följt av den svarta minuskabeln, med en stjärnskruvmejsel. Lås sätet på plats på sätesskenorna.
13

bort Blast bakifrån svingarmens stativet och starta sin motor. Låt motorcykeln tomgång i fem minuter för att värma motoroljan, sedan stänga av motorn. Lyft Blast off av sidostödet och in i ett vertikalt läge, kontrollera sedan oljenivån med mätstickan. Häll ytterligare olja i oljetanken, ett uns i taget, om oljenivån är under "Fill" märket tryckt in mätstickan. Sänk Blast på sidostödet, om oljenivån ligger mellan mätstickan s "Fill" och "Full" märken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111450.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.