Hur du ändrar Kylvätska på en Kawasaki Drifter Motorcykel

Även Kawasakis Drifter är inspirerad av den graciösa touring motorcyklar av 1940-talet, The Drifter fördelarna med användning av en modern, vätskekyld V-twin motor. Med lägre driftstemperaturer och högre prestanda, kan den Drifter ridas hårdare, snabbare och längre än andra luftkylda kryssare. Att hålla kylsystemet arbetar på sin topp, men kräver regelbunden skötsel i form av tömning och påfyllning av kylvätska. Kawasaki rekommenderar en fullständig kylvätska förändring en gång vartannat år. Saker du behöver
Hylsnyckel socket
Hex satt
Allen hylsnyckelsats
träblock
Kylare avtappningsplugg O-ring
Kylvätska, 50/50 blandning av aluminium-motorer

Visa fler instruktioner
1

bort sadeln. Leta monteringsbultarna under sitsen s flikarna och ta bort dem med en insex. Lyft den bakre delen av sitsen uppåt och dra den till den bakre delen av motorcykeln för att lossa stolens anslagsfliken från ramen.
2

Skruva bränsletanken är lägre monteringsbulten, belägen vid foten av tank, med användning av en sexkantshål. Lossa avluftningsslangarna från bränsletanken. Placera en träbit över sitsupphängningen punkten på ramen. Dra bränsletanken på baksidan av motorcykeln och lägg den på träblock.
3

Leta kylarlocket på höger sida av motorcykeln. Twist kylarlocket moturs för att ta bort det. Ställ kylarlocket åt sidan för nu.
4

Leta avtappningspluggen på botten av radiatorn. Placera en stor behållare under avtappningspluggen. Med hjälp av en insex, ta bort avtappningspluggen och låt kylvätskan rinna. Inspektera avtappningspluggen O-ringen har skadats, byt ut O-ringen om den är sönder. Montera avtappningspluggen och dra åt den med en insex.
5

Avlägsna vattnet plug pump avlopp från höger motorkåpan med en insex. Låt eventuell kvarvarande kylvätska i motorn rinna in i din behållare. Sätt vattenpumpen avtappningspluggen och dra åt den med en insex.
6

Ta den högra luckan sida motor, med en insexnyckel uttag för att ta bort lockets bultar. Dra motorkåpan bort från motorn för att komma kylvätskebehållaren. Avlägsna behållaren från motorn, med hjälp av en insex att avlägsna behållarens monteringsbultar. Dra kylvätskeslangen bort av behållaren för att tömma eventuella kvarvarande kylvätska.
7

Rengör behållaren med hjälp av en flaskborste att avlägsna uppbyggd. Sätt tillbaka kylvätskeslangen till reservoaren. Fyll kylaren med kylvätska tills den är i nivå med botten av radiatorns påfyllningshalsen. Tag bort påfyllningslocket från reservoaren och tillsätt kylvätska in i reservoaren. Fortsätt att fylla tills kylmediet är i nivå med "Full"-märket tryckt på behållaren. Byt ut behållaren för tanklocket.
8

Kontrollera alla dräneringspluggarna att säkerställa att de är åtdragna. Starta motorn att dra kylvätska genom kylaren och linjer kylvätska. Bubblor ska bildas inom kylaren och skall vara synlig från kylaren påfyllningsröret. Stanna motorn när bubblande från skingras kylarvätska. Sätt tillbaka locket kylaren filler. Refill kylvätskebehållaren till "FULL"-märket.
9

tillbaka behållaren på motorn, med hjälp av en insex att dra åt bultarna. Montera den högra luckan sida motor, med en insexnyckel uttag för att dra åt alla bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106996.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.