Komponenter i ett elektriskt hybridfordon

El och bensin kombineras för att driva ett hybridfordon, öka bränsleeffektiviteten och minska oljeberoendet. Med användning av el och rörelseenergi (skapad av bilen när den rör sig), kan ett fordon kör på vägen med betydligt mindre bränsle. Medan det slutliga målet är att ha dessa bilar vara 100 procent drivs med el, har hybrider gått en lång väg för att främja bränsle bevarande. Vad är en hybrid?

En hybrid, även känd som en hybrid-elektriska fordon (eller HEV), kombinerar en bensinmotor med en batteridriven elmotor för att öka bränsleeffektiviteten. Hybrider lagrar vanligtvis energi som skapas av bilens rörelse i batteriet och den elektriska motorn ger en effektökning under acceleration, körfält passerar eller kullar. Hybridbilar gör vanligtvis inte sysslolös, och i stället stänga av och på automatiskt när bilen stannar och går, vilket sparar energi. Addera Full Versus Mild

av hybriderna närvarande på marknaden, finns det två typer: fullständig och mild. Både bensin-och elmotorn driva hjulen på en full hybrid, vilket gör att bensinmotorn för att stänga av när bilen går på tomgång. Toyota, Lexus och Ford använder full-hybridteknik. I milda hybrider, ökar elmotorn bensinmotorn när den behöver mer ström, vilket resulterar i den automatiska shut-on/shut-off funktionen redovisas i vissa hybrider. General Motors är mest känd för att använda milda hybridteknik.
Batterier

Kinetisk energi, eller rörelseenergi, används för att hålla den elektriska batteriet laddat på hybriden. När föraren använder bromsarna, sänder detta en avgift till bilens batteri. Vissa hybrider samla energi från bensinmotorer genom att fästa ett snurrande elektrisk generator på enheten. I motsats till myten, behöver hybridfordon inte vara ansluten till batteriet vara fulladdat. Batterierna är konstruerade för att hålla hela fordonets livslängd, eller 150.000 till 200.000 miles.
Bensinmotor

bensinmotor är den del av den hybrid som liknar dess traditionella motsvarighet, den gasdrivna fordon. Det är precis som du skulle hitta på en traditionell bil, förutom att det är mindre, vilket kräver mindre bränsle för att fungera. Addera Elmotor

Innan hybrider, elmotorer var oftast används för att driva mindre enheter såsom fläktar, datorutrustning och skrivare. Genom vad som är känt som "regenerativ bromsning," bromsning och acceleration skapa en stadig ström av energi. Med hjälp av bilens hjul, är motorn fungerar som en generator, och energi som normalt slösas bort från bromsning och utrullning utnyttjas.
Rekommenderade Fordon Till Salu

De fem hybrider rankas av Naturvårdsverket under 2008, i syfte av bränsleeffektivitet: Toyota Prius, Honda Civic Hybrid, Nissan Altima Hybrid, Ford Escape Hybrid och Mazda Tribute Hybrid. Noterbara hybrid sport utility fordon (SUV) och minibussar inkluderar Toyota Highlander, Lexus RX 400h, Ford Escape, Mercury Mariner, och Saturn Vue gröna linjen. Flera hybrider är på marknaden, och dussintals fler håller tänkt, från det enkla till det lyxiga och sportiga.
Överväganden

Medan hybrider är ett stort steg framåt för vår nations bränsleekonomi, använd de fortfarande bensin, en ändlig resurs. Dessutom behöver de bilar kostar betydligt mer än sina bensindrivna motsvarigheter. Den elektriska batteriet i fordonet lägger stor vikt vid de hybrider, som sänker ett fordons bränsleeffektivitet. Plug-in-hybrider (laddhybrider), som nu är på marknaden, anställa en ännu större smet pack som drastiskt minskar behovet av bensin. Extra effekt kan utnyttjas genom att ansluta bilen till ett uttag, därav namnet "plug-in" hybrid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105276.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.