Definition av Hybrid System

Ett hybridsystem är en fordonstransmissionen som förlitar sig på två skilda kraftkällor att driva fordonet. Dessa strömkällor är typiskt en bensindriven förbränningsmotor kombinerat med en elektrisk motor. Styrsystemet väljer den bästa kombinationen av dessa kraftkällor beroende på körförhållanden. Hybridfordon använder energi mycket mer effektivt än konventionella bensin-drivna system. Ytterligare hybrid systemkomponenter inkluderar en speciell hybrid transaxel, en växelriktare församling, en hybrid batteri och elektroniska komponenter kontroll. Systemdrift

Hybrid system kombinerar det bästa operativa egenskaperna hos förbränningsmotorer med de av elmotorer. Detta minskar utsläppen och dramatiskt ökar bränsleeffektiviteten.

Vid start och i låga hastigheter, kör batteriet i fordonet (såvida batterinivån är låg). Motorn startar normalt när hastigheten ökar över 15 till 20 miles per timme.

Under normala körförhållanden, energi från motorn delas mellan drivning av hjulen och laddning av batteriet. Systemet styr energidistribution för att maximera effektiviteten.

Under acceleration, motorns kraft till hjulen kompletteras med batteri, som ger den extra nödvändiga makten.

Under inbromsning och bromsar, drivhjulen generatorn att återvinna energi som förloras på annat sätt för att värma i bromsarna. Den återvunna energin lagras i batteriet, komplettering av effekt som genereras av motorn. Förbränningsmotorn
Motor

i ett hybridsystem är mindre och effektivare än de på konventionella fordon, men den grundläggande funktionen är densamma. Luftintaget, bränsletillförsel, tändning, kylning och utsläpp system inkluderar de typiska standardkomponenter, men är mer effektiva på grund av den mindre motor storlek och lägre resurskrav.

En skillnad i många hybridsystem är justerbar ventiltider . Konventionell timing förstärks genom att hålla öppna inloppsventilen långt in på kompressionsslaget, tvingar cylindervolym tillbaka in i insugningsröret. Detta gör det möjligt för hybridsystem att intelligent styra timingen för att maximera bränsleeffektiviteten (och minska utsläppen), och ändå producera maximal effekt när det behövs.
Transaxle

hybrid slutväxel innefattar elmotorn /generatorn som driver fordonet, en andra motor /generator för laddning av batteriet, en planetväxel satt att dela makten och ge variabla utväxlingar, en minskning enhet och en differential.

De två generatorer är högeffektiva växelström synkrona generatorer och elmotorer. Den generator som arbetar med motorn för att driva hjulen har starka vridmoment för dynamiska prestanda, samt också återvinner och återskapar bromsenergin. Den andra generatorn både reglerar energi för batteriladdning, och fungerar som startmotor. Addera Inverter Assembly

Omriktaren ändrar högspänd likström från batteriet till växelström för växellådan. Anordningen innefattar typiskt en förstärkningsomvandlare. Omriktaren innefattar också ett kylsystem som delas med bilens två elmotor /generatorer.
Batteri

Hybrid system kräver en hög spänning batteri, typiskt en nickel- metallhydrid (NiMH) enhet som ger både hög effekttäthet och livslängd. Systemet styr laddning och urladdning priser för att upprätthålla ett konstant tillstånd av batteriladdning. Hybridbatteri kraftkabel till elmotorn /generatorer måste vara hög spänning, hög strömstyrka kablar med speciell skärmning för att minska elektromagnetiska störningar.
Motorkontroll Components

Hybrid system kräver alla komponenter motorstyrning finns i någon annan modern bil, plus extra sensorer och moduler för att optimera hybriddrift. Den On-Board (OBD) innehåller flera hybrid-specifika diagnostiska felkoder, förutom de typiska OBD-II-koder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105391.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.