Hur får man bättre körsträcka i en Prius

Stretching din körsträcka kan vara en stor pengar sparare dessa dagar. Vägarna är packade med trafik, och priset på gas är inte precis billig, så den snåla förare av en hybridbil tvingas att göra vissa ändringar. Nästa gång du startar din motor, använda dessa Prius-vänliga pekare. Instruktioner
1

Ha tålamod. Prius är en bil som tar lite tid att komma till sin rätt. Förvänta dig inte att nå stor körsträcka under de första månaderna av ägande. När din skinande nya hybrid har 10.000 till 15.000 miles under bältet, kommer gas körsträcka få mycket bättre.
2

Öka lufttrycket i däcken. Pumpa upp Prius till den nivå som rekommenderas på sidoväggarna av fordonet och bibehålla detta tryck vid alla tidpunkter. Ignorera den nivå som föreslås av biltillverkaren, som vanligtvis finns på insidan ramen för förardörren.
3

Behärska konsten att glida. När du har kört i några minuter och bilen värms upp, ta bort foten från gaspedalen. Låt ett par sekunder för att passera, och sedan placera en liten mängd tryck igen för att gaspedalen. Pilarna på Prius 'Energy Monitor tillfälligt försvinna om detta görs korrekt. Du kan också känna att bilen drar framåt.
4

Införliva utrullning och regenerativ bromsning i din kör rutin. Utrullning är processen för att hålla foten från både bilens gaspedal och broms. Enkelt uttryckt, är regenerativ bromsning talan Prius tar när bilen saktar ner. Detta ställer mindre stress på hybrid bromsar. När du har nått önskad hastighet, ta bort foten från gaspedalen, men motstå frestelsen att placera den på bromsen.
5

Drive när det är varmt. Kall uteluften är tätare, vilket skapar motstånd mot hybriden. Cruising på en varm, fuktig dag kommer att spara lite pengar på gas pump.
6

Fyll din Prius tank med låg-oktan bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105246.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.