Skillnader mellan serier & Parallel HEV

Elektriska hybridfordon har de båda typerna av alternativa bränslen källkod fordon. Som ett resultat av dessa bilar minska bränslekostnaderna och begränsa deras inverkan på miljön. Serie och parallellt finns två vanliga typer av HEV, och de båda har olika funktioner och arbeta på olika sätt. Mekanik

Den stora skillnaden mellan serie-och parallellkopplade HEV är hur de drivs. En serie HEV använder endast motorn för att skapa el för att köra bilen. En parallell HEV skiljer eftersom den använder både en elmotor och motorn för att skapa elektricitet. Som ett resultat av den elektriska motorn och motorn löper parallellt för att driva fordonet.
Generator

Series HEV har en generator, ett annat faktum skiljer dem parallella versioner. Eftersom en rad HEV endast använder en motor, behöver den hjälp av en generator för att skicka ström till batteriet. Utan en generator, skulle överföringen fungerar inte. Eftersom en parallell HEV använder både en elmotor och motor, är ingen generator behövs.
Vikt

annan skillnad mellan dessa HEV är vikt. I allmänhet, serie HEV är något tyngre. Till exempel är den genomsnittliga vikten av en serie HEV ca 1314 kg (2,890 pounds) och en genomsnittlig parallell HEV är endast ca 1132 kg (2,490 pounds), enligt European Music Office. Denna viktskillnaden är främst på grund av generator, en tyngre batteri och motor i serien HEV. Addera Highway vs stadskörning

annan särskiljande faktor mellan de två HEV är driveffektivitet. I allmänhet är parallella HEV bättre rustade för landsvägskörning, medan serie HEV är bättre lämpade för stop-and-go stil stadskörning. Därför trafiken, bromsljus och stoppskyltar av städer är idealiska för serie HEV. Å andra sidan, parallella HEV fungerar bättre vid högre, stadigare hastigheter finns på motorvägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105542.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.