Hur att bogsera Toyota Prius

Den bästa metoden för att dra en Toyota Prius är att använda ett hjul hiss eller flat bed bärgningsbil. Sling typ bärgningsbilar bör inte användas. Vid användning av en lastbil hjul hiss, bör framhjulen roterar inte: de antingen ska vara på hissen, eller om bakhjulen är på hissen, då framhjulen ska vara på en bogsering dolly. I en nödsituation är det möjligt att använda en kabel att bogsera Prius för korta sträckor och vid låg hastighet. Saker du behöver
Dragögla
Hjulmutternyckel
platt skruvmejsel
Rag
Visa fler instruktioner
1

Hämta dragöglan och Hjulmutternyckel. Dessa lagras med domkraften nära reservdäcket (den specifika platsen varierar beroende på modell år). Den Hjulmutternyckel normalt används för att dra åt hjulmuttrar lug. Dragöglan är ca 6 inches lång med gängor på ena änden och en ring på den andra. Det är viktigt att du endast använder öglan som medföljde Prius för att undvika skador på bilen.
2

Ta bort öglan locket. Öglan täcker är en fyrkantig omslag med rundade hörn förskjutna till en sida av den främre stötfångaren. Vira platt skruvmejsel i trasan för att undvika åverkan på finish, sedan kila lindade skruvmejsel i springan mellan luckan och stötfångaren och bänd upp locket. Addera 3

Infoga bogsering ögla i hålet bakom locket och dra åt för hand.
4

Fortsätt dra dragöglan med nyckeln hjulmutter. Skjut handtaget på Hjulmutternyckel genom öglan och vrid tills öglan är säker.
5

Vrid Prius på. Fastän Prius bogseras, måste den vara påslagen så att du kan flytta den till neutralläge. Den första föraren kommer in i Prius, vänder på den, skiftar till "N" och släpper parkeringsbromsen. När du använder nödbogsering proceduren måste du ha en drivrutin i Prius att styra och arbeta bromsarna.
6

Bogsera Prius. Den andra föraren fäster bogserkabel i öglan och kör dragfordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105348.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.