Hybrid Vs bensinbilar

Hybrid fordon blev populär i USA i slutet av 1990-talet. Idag utgör de en betydande marknadssegment och nya modeller anländer varje år. Fortfarande, trots fördelarna med bilar som körs på en blandning av bensin och el, det finns andra faktorer att tänka på när man väljer mellan en hybrid och en konventionell bil. Hur Hybrider Arbete

Hybrid elektriska fordon, eller HEVs, innehåller en elektrisk motor som används för att ge ström för att driva bilen under vissa omständigheter. De innehåller också en konventionell bensinmotor som vanligtvis är mindre än de som finns i gasdrivna bilar. Genom att växla mellan bränslen, kan en hybrid maximera bränsleeffektiviteten och samtidigt utvidga sitt sortiment eller möjliggör ökad effekt med kombinationen av bränslen. Ett batteri, central för en hybrid design, lagrar energi som annars skulle gå till spillo, och använder den för att driva bilens elmotor och andra elektriska komponenter.
Pris

En av de mest uppenbara nackdelar med att äga en hybrid är den höga initiala kostnader, vilket kan vara flera tusen dollar över en liknande bil med en konventionell drivlina. Denna ökade kostnaden beror på att processen med att utveckla elmotorer och batteripaket, och utforma nya bilar (eller bygga om gamla) för att möjliggöra deras användning. Skatteincitament är på plats i många länder för att uppmuntra hybrid ägare, men de långsiktiga sparandet är ibland inte tillräckligt för köpare att motivera en större initial investering. Eftersom de stora biltillverkarna att försöka öka lönsamheten för hybrider som de fortsätter att hitta nya sätt att spara i sina produktionskostnader och detaljhandeln fortsätter att falla.
Sorter av hybridbilar

Hybridbilar kommer i flera olika varianter, som alla använder elhybridteknologin på ett något annorlunda sätt. Milda hybrider förlitar sig fortfarande på sin gasmotor men använder en elmotor för att lagra energi vid inbromsning eller vid körning i nedförsbacke (en process som kallas regenerativ bromsning). De får även använda sina elektriska motorer att stoppa gasen motorn när bilen står stilla, och att starta det snabbt när bilen börjar röra sig. Så kallade "fulla hybrider" kan köras på gas eller el ensam och kommer att använda någon bensin när batteriet är tillräckligt laddare och gott om kraft genereras.
Bränsleeffektivitet
< p> För många förare är bränsleeffektivitet den enskilt största anledningen att köpa en hybridbil. Att använda mindre bensin innebär mindre utsläpp och en betydande ekonomiska besparingar för föraren som bara ökar när priset på gas går upp. Plug-in-hybrider, som kan laddas hemma genom att vara ansluten till ett eluttag, är bland de mest effektiva typerna och kanske kan köras på el ensam med inget behov för deras bensinmotor utom under utökade enheter. Andra bilar som är mindre effektiva, såsom hybrid versioner av några populära stadsjeepar, ger fortfarande stora besparingar över sina bensindrivna motsvarigheter.
Ytterligare överväganden

en hybridbil s elmotor gör all sin makt tillgängliga vid varje hastighet. Detta tillåter hybrider att accelerera mycket snabbt. När ett hybridfordon inte använder sin gasmotor, är dess funktion väldigt tyst, vilket båda skär ner på buller och ger en ny utmaning för frågor om säkerhet för fotgängare. Hybridbilar använder också en singel-kvot eller kontinuerligt variabel transmission, som inte behöver flyttas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105324.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.