Om Väte Car Technology

Vätgasen bil är en familj av alternativa tekniska lösningar. Den mest kända grenen är vätgasdrivna bränsleceller, som visade en mycket lovande under 1990-talet men har sedan dess i stort sett ersatts av hybrid elbil. Använda vätgas som ersättning för petroleumbaserade bränslen har rötter som går tillbaka två århundraden. Hög hastighet raket bilar har använt vätgas som bränsle i årtionden, high-testet väteperoxid är en av de tidigaste formerna av raketbränsle. Väte förbränningsmotorer

Före 1990-talet, talar om vätgas-drivna bilar brukar anges till vätgas förbränningsmotor (HICEV). Detta var faktiskt en modernisering av en gammal idé, som den första förbränningsmotorn som någonsin har utvecklats används vätgas. Tekniken fungerar genom att ersätta väte för bensin eller diesel, och med undantag för några ändringar för att tillgodose detta, HICEVs är i huvudsak konventionella bilar. De är så liknar deras normala motsvarigheter som kit finns för att konvertera de flesta någon bil till vätgas. När emellertid väte bränns, skapar det kväveoxiderna som avgaser. Släpps ut i den öppna atmosfären, kan dessa kombineras med organiska föreningar till att bli en tät, otäck smog.
Vätebränsleceller

Termen "hydrogen bil" betyder en väte bränslecellsbil. Bränsleceller är som batterier, båda är elektrokemiska anordningar. De kombinerar ämnen och använda reaktionen för att generera elektricitet, men bränsleceller skiljer sig från batterier eftersom de reagerande ämnena kommer i verklig kontakt och förbrukas i processen. I bränsleceller vätgas, är väte kombineras med syre, med användning av platina som katalysator. Reaktionen skapar el och vatten. Elen används sedan för att driva en elmotor för att ge bilens drivkraft. Vilket leder till problem som
vätgasdrivna bränsleceller Brister

Vätebränsleceller har hindrat dem från att bli en ekonomisk ersättning för petroleum-brända motorer. De är oftast alltför bräcklig för användning på konsument-och kommersiella fordon. De flesta bränsleceller konstruktioner kräver att den aktiva vattnet vara i ångform tillstånd, så att de fungerar dåligt vid frost. Slutligen, så länge som platina används som den viktigaste katalysatorn för bränslecellen reaktion, kommer cellerna att bli mycket dyrt.
Hydrogen Fuel Economics

annan begränsning på vätgasdrivna bränsleceller är vätgas själv. Vätgas är ett mycket vanligt inslag på jorden, bunden upp i en mängd olika ämnen som lätt kan nås. Det finns också många medel för att utvinna vätgas ur vad det är bundet upp, såsom vatten. Men alla dessa processer delar en egenskap: de alla kräver mer energi att tillverka än den gav väte kan ge till en bil. Vare sig det är i form av bensin bränslen eller rak el, skicka energi direkt till bilen och inte till vätgas behandling är alltid mer effektivt.
Rocket Bilar Till Salu

tredje och sista sätt väte används för att köra bilen är i den specialiserade värld av raketen bilen. Ultrarent väteperoxid, som kallas "high testet," är en av de äldsta formerna av raketbränsle. Denna väteperoxid är tiotals gånger mer koncentrerade än de saker som finns på ett apotek hylla. Den high-test peroxid injiceras på ett silverfat. Silvret fungerar som katalysator för reaktionen, vilket gör att extra syreatom i väteperoxid att dela bort. Detta skapar vatten (som i bränslecellen reaktion) och en enorm mängd värme. Denna värme kokar vattnet till ånga, vilket resulterar i en kraftig stråle av ånga som ger raketen motorns dragkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105289.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.